[]

turk bitcoin borsalari

kurmak icin harcadiklari para reklam falan dahil ve gunluk kazanclari ne kadardir?




 
Yabancı sitelerde hazır scriptler satılıyor ancak bir borsa kurmak için kesinlikle kendi altyapınızı kurmalısınız. Tahmini yatırım 400-500 binden aşağı olmaz. Sağlam ve güvenilir ekibin olmalı. Sistemin güvenliğini çok iyi yapmanız lazım, işin ucunda ömür hapis yeme ihtimali mevcut.

Şirketin tüm yasal zeminleri için de ayrıca çalışılmalı ve iyi ekip olmalı. Altyapıyı oluşturma bütçesi haricinde ekip için de epey bütçe ayırmak gerekli. Tabii ki ilk çıkış zamanları için ayrıca reklam bütçeleri. Şu an paranız yeterli olsa ve bu işe girmeyi düşünseniz açmanız 3-5 ayı rahatlıkla bulur. Tabii ki tüm her şeyin sorunsuz olduğunu ve üye sayınızı arttırdığınızı düşünürsek birkaç aya kalmaz yatırımınızı çıkarırsınız.

Şu anda yeni türk borsaları için en önemli kriterler altcoin çeşitliliği ve güvenilirlik. En son Koineks çıktı bildiğim kadarıyla, çok araştırmadım ama şöyle uzaktan bakınca diğer (Koinim, Paribu) borsalar gibi profesyonel gözükmedi bana.
  • pokepoke  (05.11.17 14:00:40) 
gunluk kazanc falan onemli degil. bitcoin regulasyonu hala emeklemekte oldugundan isi zararina da olsa buyutebildigin kadar buyutup diger yabanci exchangelerin de yaptigi gibi "aaa hacklendik" deyip butun parayi cukka edebilecek durumda olduktan sonra ne farkeder?


  • robokot  (05.11.17 14:42:14) 
paribu falan cok aktif bir gunde gunluk 100 bin üstü kazanir diye okudum sozlukte dogru mu bu kadar?


  • partizan  (05.11.17 14:46:21) 
Günlük 100 bini geçtiği zamanlar oluyordur. Mesela şu an Paribu'nun günlük işlem hacmi 532 BTC olarak gözüküyor. Kimin ne kadarlık emir verdiğini, para yatırma-çekme işlemi yaptığını bilmiyorum ancak girilen emir başına %0.3 tl, çekme başına 3 tl, btc çekme başına 0.0005 BTC aldıklarını düşünürsek ortalama bu rakamları kazanmaları normal. Tabii bu ciro kısmı, vergiler vbg. durumlar haricinde. Mesela Koinim her para çekme işlemi için maile kestiği vergiyi gönderiyor.

Geçen yıl ben de düşünmüş, biraz araştırmıştım ancak daha sonra fazla para gerektirdiğini ve bütçem olmadığını görüp üzerinde çok durmamıştım. Ancak gerçekten sağlam ve iyi ekiple girilirse, kısa zamanda iyi kazandırır. Şu andaki ülkedeki mevcut duruma,bitcoinin yayılma ve yatırım hızına göre bence 4-5 tane daha borsaya ihtiyaç duyulacak. Hatta daha önce yazdığım gibi altcoinleri borsasına ilk ekleyenler diğer borsaların da müşterilerini alır. Tabii bunlar hep teknolojik mevzular, büyük borsalar da bunun farkındadır ama o kadar basit işler değil anladığım kadarıyla.
  • pokepoke  (05.11.17 17:48:44 ~ 17:49:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.