[]

askerdeki sevgili nasıl motive edilir ve ben

kasim celbinde gitti. bir yıldır anksiyete ve depresyon tedavisi görüyordu. gitmeden önce doktoruyla kontrollü bir şekilde ilaci bıraktı, orda ilaç kullanmanın başlı başına bir stres unsuru olabileceğini düşünerek. gideli beş altı gün oluyor. kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum falan dedi. tedavi olmadan önce strese bağlı baş ağrısı ve baş dönmesi oluyordu. şimdi tekrar ara ara oluyormuş ama hallediyorum falan dedi.

çok yeni olduğu için şu an neredeyse hiç iletişim kuramiyoruz. akşamları bir iki mesaj atabiliyor. ben de kendimi tuhaf hissediyorum boyle. nasıl gecicek günler, nasıl hissedicem diye düşünmekten kendimi alamıyorum. zaten kendimi hiçe sayiyorum, problemlerimi onla paylaşmayı unutmaliyim herhalde değil mi?


işte böyle. ne desem bilemiyorum. onu nasıl motive edebilirim, mutlu olmasını saglayabilirim? en azından içini nasıl rahatlatabilirim?

psikolojiden anlayan varsa böyle anksiyetik bir insana nasıl davranmam gerektiği konusunda tüyo verebilir veya boyle bir kitap vs onerebilir.

o konuştuğumuz kısacık şeylerde bile tereddüt ediyorum bunu söylüyorum ama kötü mü yapıyorum diye. nasıl bir yaklaşım içinde olmalıyım bilmiyorum. mesela "bu bitince şunu şunu yapicaz mi demeliyim, bu yanlış mı" gibi.

askerliğini yapmış olanlar, oradayken neler hoşunuza gidiyordu? hangi yaklaşımlar, neyden bahsedilmesi vs? ve neleri asla sevmiyordunuz?

ve de kendimi nasıl motive edicem :/ düşününce kısa dönem falan ama baya uzun bir süre var. onla aramda bir problem çıkaracak kadar olgun olmayan biri değilim bu şartlar altında. ama kendi psikolojik sağlığımı, sevgilimi, sevgimizi, ilişkinizi vs korumak istiyorum. yipranmadan ve güzel bir sekilde bu işin içinden çıkalım istiyorum.

düşünüp cevap veren herkese teşekkürler <3

 
romantik muhabbetlere girme. bırak alışsın bulunduğu ortama zaten orada kendi derdi kendine yeter senin ne söylediğinin çok da bi önemi olmaz.

not: askerliğimi yapmasam da yapmış kadar bilgim var iyi kötü
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (04.11.17 23:29:51) 
kullandığı ilaçları ve tedavi geçmişini belirttiyse rdm görüşmesine mutlaka gider.

henüz çok yeni, ortam şokunu atlatana kadar çok fazla konulara girmeyin bence.

kısa dönem çabucak geçiyor merak etmeyin.

nerede acemi ve usta birlikleri?
  • alkolsuz icecek  (04.11.17 23:40:59) 
ikisi de isparta


  • yuvarlanantencereninkapagi  (04.11.17 23:49:56) 
Ayrılma da.


  • Delay Fuze  (05.11.17 00:56:11) 
yok canım


  • yuvarlanantencereninkapagi  (05.11.17 01:44:35) 
geleceğe dair planlar yararlı olur.
ya herkes yapıyor ne var bu kadar büyütücek gibi laflar zararlı olur.
bi de genel bu tarz bi yere alışma dönemlerinde dış dünyadan bağlantıyı az tutmak iyidir diye düşünürüm ben hep.ama bu biraz göreceli gibi.
  • high hopes of the sozluk  (05.11.17 03:16:43) 
biraz korkutucam, askerden dönünce sevgilisinden ayrılan çok gördüm, sana tavsiyem bu kadar üstüne düşmemen. kaç yaşında adam, çocuk değil üstesinden gelecektir, alışacaktır, bence sadece sen halledersin vb. telkinlerde bulun gerisine karışma.


dedemin babası 17 yaşında evlenmiş, 18-19 gibi askere çağrılmış (1. dünya savaşı) esir düşmüş toplamda 5-6 sene askerde kalmış, büyük babannemi düşündüm şimdi ne düşünmüştür diye de...
  • Apocalypse  (05.11.17 11:50:23) 
varlığını hissettir.

çevresinde askerdeyken terkedilmiş arkadaşlarını görecek. bunu düşünmesine izin verme.

özlediğini söyle. geçip biteceğini dile getir.

onun aklında şüphe bırakacak sözler ve davranışlarda bulunma.

acemiliği bitip çarşı izinleri başladığında yanına git. hatta şimdiden yemin töreni vs için bilet al.

tek ihtiyacı olan yanında olmanız ve bunu hissettirmeniz.

orada insanın sevdikleri çok önemli.
  • eeb  (06.11.17 11:33:15) 
sadık kal. gerisi hallolur.


  • reshad the lionheart  (11.11.17 19:15:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.