[]

parmakla adam kaldırmak

inanmazdık ama bizzat kendim sahit oldum hatta yaptim.4 kisi sandalyede oturan 75-80 kiloluk arkadasi parmaklarımızla hemde hic zorlanmadan havaya kaldırdık. hatta hoplattık diye bilirim. bu nasıl olur bir acıklaması var mı?




 
tek parmağınla 20kg taşıyabiliyosan olay bitmiştir.


  • HaNeDaN  (03.02.10 17:25:12) 
şuradaki 3. cevap,

community.discovery.com

"It’s just anatomy and simple math.
You might think that your fingers are weak, because how could something with such small muscles actually be strong? Well, fingers don’t actually have muscles. They’re powered by tendons in your arms. And they’re pretty strong.
4 people = 8 index fingers. Now let’s say you’re lifting an average, full-grown man. That’s about 180 lbs.
180 lbs ÷ 8 fingers = 22½ lbs/finger. Sounds like a cinch now, doesn’t it?"
  • dambil  (03.02.10 17:41:01 ~ 17:41:23) 
işaret parmağınla mı?


  • ekinoksah  (03.02.10 17:53:02) 
Duyuruna atladım ama kusura bakma,dambil verdiğin cevabın anlayacağımız dilden türkçesini yazarmısın sana zahmet,çok merak ettim nasıl oluyor bir ara bizde yapmıştık.
Çok teşekkr ederim(Google translate saçmaladı)

  • slymene  (03.02.10 20:01:54) 
@slymene: barnaklarinin zayif oldugunu dusunuyorsun ama aslinda barnaklarinda kas yok, kollarindaki tendonlara bagli, ki bu tendonlar da oldukca guclu. 4 insan 8 parmagini kullandigi zaman parmak basina 10 kilo dusuyor, nasi cocuk oyuncagi dee mi?


  • osuruklu  (03.02.10 20:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.