[]

Firma Sorgulama

Herkese Merhaba, şahıs şirketi kurmak istiyorum fakat koyacağım ismin başkası tarafından alınıp alınmadığını nasıl sorgulayabilirim nereden?

NOT:domain i kastetmiyorum,firma adını sorgulamak istiyorum


 
  • xiii  (04.11.17 17:51:27) 
o bilgiyi en iyi muhasebecinden alırısın sanırım onların özel bir sistemi var. orada deniyorlar.


  • dedim dedim de kime dedim  (04.11.17 17:53:12) 
şahıs firmasında isim adınız ve soyadınızdır. isim koyabilirsiniz ama bu isim tescil edilmek zorunda değildir. tescil edilmiş de olabilir, tescil edilmiş olması kullanamayacağınız anlamına gelmez. tescil edilmediği halde kullanılıyor olabilir.

örneğin sizin adınız ahmet kötekoğlu diyelim. firma adınız:

sadece "ahmet kötekoğlu" şeklinde tescil edilebilir.
"ahmet kötekoğlu - rhoda mühendislik" şeklinde tescil edilebilir.
sadece "rhoda mühendislik" diye tescil edilemez.

sadece "ahmet kötekoğlu" diye tescil ettirdiğiniz halde tabelanıza, faturanıza "rhoda mühendislik" yazabilirsiniz. ancak "ahmet kötekoğlu" diye de bir yerine yazmak zorundasınız.

yani demem odur ki, tescil edilmemiş bile olsa o isim kullanılıyor olabilir.

özel bir sistem yok. o yukarıdaki linkten sorguluyoruz.
  • kibritsuyu  (04.11.17 19:56:47 ~ 19:57:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.