[]

Arabayı sattık adam satışını almıyor, Ne yapmalıyız?

Merhaba duyuru sakinleri,

Efendim biz arabımızı bir galeriye sattık adamın da bize daha 3bin lira kadar da borcu var.Telefon açıyoruz telefonumuzu açmıyor..Adam arabanın satışını da almadı şu anda 3. haftanın içersindeyiz.(hemen 3-4 gün içinde satışını alıcam demişti adam) Tedirgin olmaya başladık babamla.Satış sözleşmesi de yaptık Fakat nasıl bir prosedür sürdürmemiz gerekiyor bir fikrimiz yok. Adamın galerisi altunzadede işten güçten gidemiyoruz telefon açıyoruz telefona cevap verilmiyor. Cep telefonları galerinin telefonları hepsi cevapsız. Arabayla bir suç işlenir de başımıza iş gelir diye tedirginlik hat safhada.

İşler yasal olarak nasıl ilerlemeli ne yapmalıyız bir el atarmısınız arkadaşlar.

Teşekkürler vereceğiniz cevaplar için.

Not:
Babamın yaptığı satış sözleşmesi bir kağıda yazılmış şekilde. Şu adlı şu sahış şu kadar para verip arabayı almıştır fakat 3 bin lirası eksiktir 3 bin lirayı da getirdiği takdirde arabanın noter satışı yapılacaktır diye yazılı bir sözleşme.

 
galeriler genelde aracı zerlerine almamayı tercih ediyorlar masraf olması diye, müşteri bulduğunda sizden direk müşteriye devir yapacaktır muhtemelen. Kalan 3 bin lirayı da bu yüzden vermiyordur. Neyse araba hala sizin sayılır, ancak böyle durumlarda satılını almak zorunluluk olduğundan polise maliyeye şikayet edebilirsiniz. EN kötü ihtimalle de çalındı araba dersiniz polis bulur getirir...


  • thefin  (03.02.10 18:20:56) 
gidin yüz yüze konuşun mutlaka, oralı olmuyor ve sizinle görüşmüyor ise thefin'in de dediği gibi polise başvurabilirsiniz.
neticede araç sizin üzerinize ve ne olursa olsun siz noterden satış yapmadıkça aracı başkasına satsa dahi araç her koşulda size aittir kanunlar önünde.
suç işlese dahi elinizde satış sözleşmesi mevcut ama polis nerden bileyim ben bunun gerçekliğini de diyebilir.
  • icemanr  (03.02.10 20:38:51) 
epey zaman geçti umarım çözmüşsünüzdür sorunu, ama araştıran baskaları için bilgi olsun diye söyleyebilirim.

kendinizi bir arkadasınıza borçlandırırsınız (senetle), sonra da arkadasınız sizi icraya verir, icra da gider arabanızı adamın elinden alır, satar. Bu normal şartlarda karsınızdaki için bir tehdit olusturabilir ama galericiye soker mi bilmem.
  • tcyx  (12.03.10 13:38:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.