[]

bu yastan sonra hangi enstrüman ögrenilir

20 sene önce bir yilligina baglama kursuna gitmistim, nota okuyabiliyorum ve o zaman ögrendigim parcalarin hepsini hala calabiliyorum. yasim kirka yakin ve bu saatten sonra bir enstrüman calmayi ögrenmek istiyorum.

-sesim kötü, gitar, sadece calmak ve hicbir sey söylememek istioyrum.

-müzik kulagim da yok. akord etmek benim icin bir dert.

-kimseyi rahatsiz etmek istemiyorum, mümkünse kulaklikla calinip disariya cok ses vermeyen bir enstrüman tercih sebebim.

hem duyamayan, hem söyleyemeyen adam niye enstrüman calmak ister?

Kizimin yaninda cep telefonu ekranina bakmaktansa bir enstrüman calarak ona örnek olmak istiyorum.

elektronik piyano isteklerime uygun gibi görünüyor. siz ne dersiniz?

 
mızıka geldi aklıma.


  • EasyTiger  (04.11.17 00:35:01 ~ 00:35:26) 
Yasin siniri yok onemli olan motivasyon.


  • Traveller  (04.11.17 00:37:32) 
Keman olabilir. Kızınız gençse gitar iyi bir örnek olur. Daha 15 yaşında olup, son çıkan şarkıları YouTube'a koyan birçok genç var. Söyleme konusuna takılmayın. Klasik eserlere yoğunlaşırsınız. İlle Duman - Aman Aman çalmanıza gerek yok. Akort etmek için akort cihazı var. Yani tabii yetenek meselesi de sesi çok iyi olmayan şarkıcılardan ilham alabilirsiniz.


  • dissendium  (04.11.17 00:40:20) 
mızıka kolay mı arkadaş?


  • sonsuzakadarozgurlukicinkandavasi  (04.11.17 00:43:14) 
kizim henüz 2 yasinda :) motivasyonlarimdan birisi örnek olmak. Beni görüp ilgilenmesi de mümkün, ilgilenmemesi de.

gitar güzel bir enstrüman ve ögrenmek icin kaynak cok fazla. ilk dezavantaji, söylemeyip sadece calmak biraz sacma oluyor.

ayrica komsularla papaz olmak istemiyorum, elektro olursa kulaklikla da calabilirim.

baska önerilere de acigim.
  • hans mustermann  (04.11.17 01:08:27) 
Piyano ve türevleri. Gürültü olmaz yani seslerini kısarsınız.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (04.11.17 03:09:21) 
keman için sağlam müzik kulağı gerekir, keman tavsiye etmem o yüzden, ama denemek serbest tabi :) gerçi suzuki metoduyla artık kulağa da çok gerek yok ya, neyse. gitar daha iyi bir seçenek gibi duruyor. aslında ben olsam ukulele çalarım ama küçücük bir müzik aleti, hoşlanır mısınız bilemedim? sesi de çok tatlıdır.


  • pasp  (04.11.17 03:10:03) 
bir de cidden bunun yaşı yok, kırkından sonra kanun, ud, def, akordiyon vs vs öğrenen bir sürü tanıdığım var, bir kısmının müzik kulağı da iyi değil, öğrenirsiniz yani dert etmeyin. bir de müzik kulağınız hiç yok değildir, yoksa 20 sene önce öğrendiğiniz parçaları ezberden olsa dahi çalmanız zor olurdu. akordu zamanla öğrenirsiniz, hemen çat diye yapamayabilirsiniz, normal yani.


  • pasp  (04.11.17 03:12:16) 
öğrenmenin yaşı yok. :) kızınıza örnek olabileceğinizi sanmıyorum gitar çalarak, ben kız kardeşime olamadım en azından. elektrik gitar çalmayı deneyebilirsiniz, kulaklıkla çalabiliyorsunuz en azından. sıfırdan başlayıp en zorlu metal parçalara uzanan bir yolculuğa girebilirsiniz.


  • yarasiz yuz  (04.11.17 03:32:48) 
nota okuyabildiğini nota okumayı gerçekten bilen biri mi söyledi yoksa senin tespitin mi?

yani çok insan gördüm "ben nota biliyorum" deyip de bildiğini zanneden... ondan sordum. nota okuyabiliyorsan işin başlangıcı ceptedir. bir gitar al. istanbul'daysan okulda okuyan öğrenci çok adam var. bağlantı da sağlarız gerekirse.
  • alperz  (04.11.17 08:29:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.