[]

[Müzik Önerileri Lazım] Konsept Bir Cafe için Playlist Oluşturuyoruz.

İnsanların çalışmak ya da dinlenmek için gelecekleri; tıkış tıkış bir oturma düzeni bulunmayan, çizgilerle belirtilmese de herkesin kendisine has alanının iç mimari ile oluşturulduğu güzel bir kütüphane-ofis cafe konsepti için; playlistler oluşturuyoruz. Hadi.

Mekan kafanızda daha da iyi canlansın diye; resimdeki gibi çalışma ortamlarının oluşturulacağı, ve ayrıca etrafı kapatılmadan büyük yek ağaçtan toplantı masalarının da var olduğu ve serpiştirilmiş şekilde yine geniş, rahat koltukların olacağı duvarlarında müstehcen tabloların bulunduğu tabiri caizse içinde tasarım defterler, güzel kalemler, bardaklar v.s'nin bulunacağı biraz samimi biraz kasvetli. Can Manay'ın ilk evi gibi.

Yani, bardağın içindekini değil de o ambiyansı satacak mekan. Öyle 2-3 cakcak kızın gelip dedikodu yapamayacağı, gürültünün olmadığı bir yer. toplantısını yapan da edebiyle yapsın ! değil mi

Şimdi böyle bir yer için şarkı seçiyoruz. Biraz iç açıcı olabilir, biraz klasik olabilir, biraz fransızca olabilir. İşte bu şarkılardan lazım.

Ben şunlarla başladım ve orada da kaldım; bu olur şu olmaz filan da diyebilirsiniz.
youtu.be Notre Dame de Paris - Belle
youtu.be Mazde - Pitch Black (feat. LissA)
youtu.be Emre Altuğ - Adını Söylerdim
youtu.be Amelie Veille - Mon coeur pour te garder
youtu.be Les Yeux D'la Tête - Muzika !
youtu.be Ahmet Aslan & Cem Adrian - Sarı Gelin
youtu.be Hayley Sanderson i'm Yours


Lan benim bildiğim en alengirli mekan starbucks(onun da nasıl yazıldığını bilmiyorum) gerisini varın siz düşünün.

 
emre altuğ çalarsanız 2-3 cakcak kız gelip dedikodu yapar, o yüzden çalmayın, bunu çalın:
www.youtube.com

  • dedimmidemedimmi  (03.11.17 23:04:22) 
emre altuğ out, lounge müzik in. spoti'de güzel çalma listeleri var.
lounge çok arka plan gelirse ludovico eunadi gibi modern zaman klasiklerine bakabilirsin.

  • Bruce  (03.11.17 23:09:33 ~ 23:09:43) 
örnek verdiğin şarkılar berbat, hiçbirini kullanmayın derim ben.

isim olarak aklıma gelenler:
nawel ben kraiem
florence and the machine
azam ali
nym
gaye su akyol :))
massive attack
the xx

genre olarak:
neo-psychedelia
trip hop/alt. hip-hop
neo-tango
nu-jazz (bu bayabilir biraz ama yine de bir bak)
drum n bass (dediğin gibi bir yer için ritmi epey yüksek ama yine de bir bak)
  • dafaisss  (03.11.17 23:16:46) 
Örnek verilen ilk entrydeki müziklerle konsept kafamda hiç uyuşmadı açıkçası, bilemiyorum ben mi bu konsepti yanlış anladım. Benim aklıma bu tip konseptler için ilk gelen müzik türleri soul, blues ya da indie. Spotify'da harika müzik listeleri var, incelemeni öneririm. (soul listesi örneği)

Onun dışında tavsiyelerim:
james bay - need the sun to break / hold back the river
london grammar - strong
george ezra - listen to the man

imagine dragons, bastille gibi gruplar. aşırı british oldu belki ama kafamda bu konsepte bunlar gidiyor. seçecek olan sizlersiniz. :)
  • tierra santa  (03.11.17 23:58:01 ~ 23:58:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.