[]

Kedimin karakteri değişti

Benim minnoş oğlum 7 aylık. Dünyanın en sevgi dolu en uysal en zararsiz ve birazcik haylaz kedisiydi. Ama herhangi birine bir şeye zarar vermezdi. Şimdi sürekli ısırıyor her şeyi yere atıyor kendisini sevdirmiyor. Kucağımdan inmeyen kedi şimdi uzerime atlayıp ısırıyor yalnızca.

Nedendir sizce, ne yapsam geçer?


 
ergenliğe girmiş. dalga geçmiyorum, kedilerin ergenlik/yetişkinlik dönemi 6-7 ay civarı birşeye rastlıyor yanlış hatırlamıyorsam. asıl kişiliklerinin oluşup yerleştiği dönem bu.
erişkinliğe girerken ilk kızgınlık dönemi de başlar (yani ilk cinsel kızgınlık dönemi).. çiftleşmek istiyor olabilir, veya ne halt edeceğini bilemediğinden asabiyet yapıyor olabilir.. etrafa işiyor mu, koku bırakmaya çalışıyor mu biraz gözlemleyin. işaretler bunlar oluyor genelde.

kısırlaştırma operasyonundan sonra da benzer karakter değişimleri olabiliyor. veterinerinize bi sormanızı öneririm yukarda anlattıklarımı.
  • delimine  (03.11.17 21:48:18) 
Kızgınlığa girmiş ya da giriyor, hekiminize bildirip kısırlaştırın


  • mutlusismankedi2015  (03.11.17 23:54:02) 
Artık o da koca bir adam:) buna alışın. Belki bir daha hiç kucağınızda durmayacak, yanınızda uyumayacak. Bizim de koltukta sürekli yanımızda oturan uyuyan kedimizin huyu da öyle değişmişti.
Artık onun istedikleri olacak:)
Bir de ayından emin misiniz? Son kalan eski dişlerinin dökülüp yerine yenilerinin çıkma dönemi. 5-6 aylıkken tamamlanmış olması lazım ama gecikmiş de olabilir. O da sizi ısırmasının sebebi olabilir.
  • artci sarsinti  (04.11.17 00:10:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.