[]

yavru kedinin göz rengi

merhabalar,
bir aylık yavru kedinin göz rengi tam olarak ne zaman sabit olur? ya da şuan ki renginden başka renge dönüşme durumu var mı?
teşekkürler.


 
Dönebilir. Yavru kedilerde grimsi göz rengi varsa genelde değişiyor. Griden düz sarıya bile gider.


  • whoosie  (03.11.17 14:50:01) 
5-6 aylıkken sabit oluyor sanırım. şu anki renginden başka renge dönüşme durumu var, genellikle değişiyor zaten.


  • dedimmidemedimmi  (03.11.17 14:50:35) 
değişmeme gibi bir ihtimal var mı peki?


  • amaaaan  (03.11.17 14:55:26) 
var ama nadir.


  • dedimmidemedimmi  (03.11.17 14:58:29) 
Genelde değişiyor. 2 aydan sonra değiştiğini anlıyorsunuz zaten ama 4-5 aylıktan itibaren iyice oturuyor.

Bizimki 3.5 aylık, o mavi göz değişmedi hatta iyice oturdu, diger kardeşlerininki değişti.

Ama bunun kedinin cinsi hatta kürkü ile bile ilgisi varmış.
  • fraise  (03.11.17 15:01:54 ~ 15:02:27) 
çoğunlukla dönüşüyor. yeşil gözlü iki kedimizin dört tane yavrusu olmuştu, hepsi mavi göz doğmuştu ama üç tanesi yeşile dönmüştü sonradan, bi tanesi mavi göz kalmıştı. düşük bir ihtimal de olsa aynı kalabiliyor ama yani.


  • theseachange  (03.11.17 16:11:26) 
değişir.


  • cursor  (03.11.17 16:16:12) 
acaba gözlerinin aynı renk kalması ile bağışıklığının-beslenmesinin ilgisi var mı? yani beyaz yavru kedimin gözleri ilk başlarda lacivertti şimdi bir buçuk aylık filan oldu ve mentol mavisi gözleri, annesinin sütü dışında ek mama takviyesi filan mı yapmak lazım bilemedim. bu arada annesinin bir gözü mavi bir gözü de yeşil


  • amaaaan  (03.11.17 16:33:56 ~ 16:34:32) 
Hayır söylediğiniz sey ile herhangi bir ilgisi yok. Normalde bebeklerin de göz renkleri ilk dogduklarinda mavimsi ya da çok koyu siyahtir, zamanla değişir. Hatta 1 yaşına kadar mavi gözlü olup sonrasında kahverengi gözlüye dönen bebekler de var. Tamamen biyolojik (göze rengini veren iris ile ilgili). Kedilerde de bu böyle. Arastirirsaniz daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.


  • fraise  (03.11.17 17:22:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.