[]

Amerikalardan İphone 8 getirtme

Herkeşe günaydınlar. Ben galiba niyeti bozdum, 5S’ten sonra zamanı geldi diye düşünüyorum ve telefonu değiştirmeye karar verdim. Yakın zamanda Amerika’dan gelecek bir tanıdığım var. Ondan rica edebilirim sanırım. Ama işleyişi hiç bilmiyorum. Mesela internetten baktım iphone 8 64 gb 699 dolar yazıyor. Bu fiyatlar gerçek midir? Üzerine ek olarak ödeyeceğim masraflar neler? Pasaporta işletme olayında, Amerika’ya gidip gelmiş birinin pasaportu mu lazım? Yoksa babamın sıfır hiç kullanılmamış pasaportuna işletebilir miyim? Getirecek kişi için zahmetli olan bir durum var mı? (Gidip telefonu satın almak dışında :) ) Bir yardımcı olsanız da aydınlansam.




 
Mobil editi: Bir de garanti olayını merak ediyorum. Bir sıkıntı olmuyor dimi Türkiye’deki Apple’larda?


  • hrvl  (03.11.17 08:11:27) 
Sim kilidi olmaması lazım ki burada kullanabilin hattınızla.
Babanızın pasaportuna işletemezsiniz.

Gelen kişi de telefon alacaksa kendine eşine vs size alamayabilir zira gümrükten geçmesi gerekecek. Hiç almasa bile başka bazı insanlar buna stres olabiliyor.

Apple garantisi de 1 yıl oluyor yanılmıyorsam iki değil de.
  • kullanıcıadımbuolsun  (03.11.17 08:22:22) 
699 dolar ustune hangi eyaletten alinacaksa %0 ile %9 gibi bi aralıkta vergi gelir. Bunu online apple store amerika magazasina girip istediginiz iphoneu sepete atip arkadasinizin adresini girip satin almanin son islemine giderek ogrenebilirsiniz.

Pasaport konusuna gelince de kullanilmamis pasaport olmaz. Son 120 gun icinde ulkeye giris yapmis herhangi bir pasaport olur. Nereden geldigi onemli degil.
  • bartman  (03.11.17 09:00:09) 
Haci 1 ay once falan iphone 8 plus icin en ince detayina kadar hesap yapip yazmistim. Geliso vergisi falan her seyi. Biri getircekti yine. Fotoyu da buldum resmini cekmisim hesap kagidinjn. Dm den numarani yaz whatsapptan atayim.


  • brad pitt  (03.11.17 09:03:44) 
Aradığınız bilgiler Google’da var. Aramaya inanın.

BTK kuralları sebebiyle Apple ve diğer firmalar sim kart iceren cihazlara Türkiye’de garanti veremiyor.
  • fever  (03.11.17 09:12:04) 
699 dolar üstüne vergisi ile yaklaşık 740 dolara geliyor. 150 lira gibi bi para pasaport kaydına veriyorsun. totalde 3.000 liraya gelir sana herşeyi dahil. son 2 yıl içerisinde pasaportuna telefon işletmemiş ve türkiyeye giriş tarihi 120 günden az olan bir pasaporta işletebilirsin, amerika'dan gelmesi gerekmiyor herhangi bir ülkeden geliş olması yeterli kaydettireceğin pasaport sahibinin. getirecek kişi için zahmetli bir durum yok. Türkiye'de garantisi olmuyor telefonun.


  • t joe  (03.11.17 09:14:48 ~ 09:15:20) 
Önemli bilgi; Apple store'a gidip tmobile unlock almak istediğini söylesin. Tmobile unlockların tr'de 1 yıl garantisi var.

diğer cevapları arkadaşlar vermiş zaten.

699$ + %9 = 762$

Son 3 ay içinde yurtdışından gelmiş birinin pasaportuna işletebilirsin. Kullanılmamış pasaporta işlenmez.
  • PoscheN  (03.11.17 09:18:46) 
Dubai gibi ülkelerden vergisiz de alınabilir bu arada.


  • fever  (03.11.17 15:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.