[]

amerika'dayken amerikan vizesine nasil basvurulur, turist, b2, vize, abd

merhabalar,

oncelikle basligi aciklayayim; gelecekte arayan olursa bulmasi kolay olsun diye onemli kelimeleri sona ekledim.

suanda exchange programi vasitasiyla F1 vizesi ile amerika'dayim.

turkiye'de amerikan vizesine basvurmak iptal edildigi icin donmeden once burada vizeye basvurmak iyi olur diye dusundum.

bununla ilgili 3 adet sorum var, yanitlayabilirseniz cok sevinirim:

1- interneti iyice kurcaladim fakat burada (California, Los angeles yakinlarinda ) nasil vizeye basvurulur birturlu bulamadim. USA consulate veya embassy diye aratinca bir bina veya basvuru merkezi cikmiyor, dgger ulkelerin abd konsolosluklarina yonlendiriyor. bu basvuruyu nasil yapabilirim sizce?

2- turist vizesi aldigimda f1 ogrenci vizem iptal mi edilecek? cunku ogrenci vizesine gelecekte yine ihtiyacim olacak, iptal olmasini istemem

3- b1 b2 birlikte basvurmak vizeyi alma sansimi dusurur mu? sadece b2 icin basvursam daha mi iyi olur?

simdiden cok tesekkurler ve saygilar

 
1-) şurada anlatılıyor biraz : www.immihelp.com
sanırım vize tipi değiştiği için abd içinde başvuru yapmak mümkün değil. hatta kanada meksikadan bile olmuyor. ama detaylı okumadım.

2-) benim f1 vizem turist vizesi alırken iptal edilmişti. aynı anda iki tip vize olamayacağı için.

3-) b1/b2 diye başvuruyorum sorun olmuyor. b2 medical treatment filan değil miydi? neyse turist için b1/b2 iyidir.
  • cedex  (03.11.17 10:10:15) 
çok teşekkürler bilgiler için, burada 2 vizeyi aynı anda taşıyan birkaç kişiyle karşılaştığım için merak ettim acaba ikinci vizeyi (turist) alma imkanı var mı diye. b2 turist+medikal, b1 iş diye biliyorum ama tekrardan kontrol edeyim, sağolun.


  • insaniz iste  (06.11.17 06:52:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.