[]

erkek arkadaşım askerde- mektup

1 kasimda gitti. birkaç gün sonra mektup göndermeyi düşünüyorum ^^

mektup eline güvenli bir şekilde ulaşır mı, acemi falan diye mektubu başka biri falan almaz herhalde değil mi? bir de mektuplar okunuyordur diye düşünüyorum, öyle mi?

mektuba ilistirecegim bir dize vs yazmak isterseniz de buyrunuz.

 
yoksa hemen öyle mektup falan göndermemek mi lazım?


  • yuvarlanantencereninkapagi  (03.11.17 03:03:55) 
Mektup kaldi mi ya


  • all girls dream  (03.11.17 03:29:18) 
askercell hat alsa ya 1900 lerdeki gibi mektup romantizmi yapmasanız siz de :D


  • regardless of what they say  (03.11.17 03:48:12) 
mektuoplar okunur.


  • sutlu nescafe  (03.11.17 03:59:35) 
Bacım, adam daha birliğine katılmadan mektup yollanır mı allasen? Sen yaz mektubunu ama adam bi bölüğünü bulsun kafasına asker olduğunu oturtsun. Herif sağa dön sola dön öğrenmeye başlasın, mektubun en azından yemin törenine dek gaz verme amacı içersin.

Mektuplar okunur, ondan sonra uygunsa teslim edilir.

Kafasına takmasın sayılı gün geçiyor.
  • oligomer  (03.11.17 04:05:33) 
Mektubu yazin. Tarayin yada fotografini cekin. Mail atin. İnternet erisimi var ise, en guzeli. Hem el yaziniz, hem okunmaz hem de hizli.


  • ykyt  (03.11.17 06:38:52 ~ 06:39:50) 
Okunuyor. Acemilikte hiç yollanmaz ama, bütün usta askerler falan da okur, dalga falan geçmesinler çocukla, keko çok orada. Acemi askerler usta askerlere de komutan gibi davranmak zorunda. Okuma yazması olmayan adama amerikada mastır yapmış adam komutanım demek Zorunda falan. Çok acayip.


  • hasmetizm 2046  (03.11.17 09:01:05) 
Acemide yapmayın üst devreler alay konusu yapar zaten ortam hoşuna gitmezse daha kötü olur.


  • Uncle Sam  (03.11.17 09:39:52) 
dalga geçerler bol bol. rezil etmeyin çocuğu.


  • spirit crusher  (03.11.17 10:00:35) 
Ben yazardim arkadasima, sonra 4 seneligine manita yaptim kendisini.

Ucunu yakmak adettendir.

Icerigi de genel su oldu, bu oldu, su bunu dedi falandi. Gullu dalli igrenc kartlar da atardim. Torpilliydi biraz. Hic dalga gectiklerini vs soylememisti
  • janderzel zartanyan  (03.11.17 10:03:07) 
Askerde artık cep telefonu serbest diye biliyorum. Arayın veya whatsapp'tan yazın.


.
  • kartallar yuksek ucar  (03.11.17 10:10:19 ~ 10:10:53) 
ben askerde iken evrak kısmında görevliydim. tüm gelen evrak, posta, mektup vs elimizden geçerdi. çok gizli ibaresi taşımayan her şey açılırdı. 6 ay içinde sadece 2 tane mektup geldi onları da görevli sivil memur açıp okudu yani okuyorlar ama isterse okumaz da. zaman olarak çok erken, gönderme derim.


  • petek  (03.11.17 10:43:07) 
Odun sayılabilecek bendenize bile çok hoş gelen şu fikre "internet var artık, mesaj gönderin, mektup mu kaldı aaabi" yorumları yapanları kınıyorum.

2017 yılında 1967 model araçla gezmek gibi işte ne güzel fikir.

Sorunun cevabını vermişler ama üstünden geçeyim: Evet mektuplar ne olur ne olmaz okunuyor. Birliğin, bölüğün ve hatta takımının adını/numarasını yazarsan ulaşır bir şey olmaz. Bence de acemilikte değil usta birliğine gittiğinde yaz, içinden geldiği gibi yaz, ne yazarsan yaz sevinir zaten o mektubu alan :)
  • chicha  (03.11.17 10:43:52) 
ben lise 2 sınıftayken ilk aşkım askere gitti uzaktan bakışma ve sokak köşelerinde 2 dk konuşma dışında birşey yoktu o zamanlar aramızda.acemiliğinde ve sonrasında ilk mektubu o yazdı adresini verdi ben de hemen hemen her gün yazdım mektup yolladım ona.
arada da telefonla konuşuyorduk. o yıllarda cep telefonu henüz yoktu.
bana onbaşısı ve rütbesini hatırlayamadığım komutanı da mektup yollamıştı.
aşkın çok şanslı biri senin mektuplarını biz bile gözler olduk diyorlardı. aslında ben hiçkimse okumayacak gibi ve herkes okuyacak gibi düşünerek yazıyordum.
okulda olan komik şeyleri uzata uzata anlatıyordum. aşklı meşkli cümleler asla geçmiyordu çünkü dediğim gibi sadece bakışmalardan ibaret bir aşktı.
onun mektupları ise sadece gelince neler yapacağımızla ilgili hayallerle doluydu .benim mektuplarımı nasıl beklediği nöbette neler düşündüğü ve telefon konuşmalarımız üzerine yazardı.
hakkarı yüksekova da askerlik yapıyordu. onu her aradığımda bana telefonda şarkı söylüyordu. "nothing's gonna change my love for you "
şarkının yılından yaşımız da çıkacak ortaya ama olsun .
sonra onu ve arkadaşlarını sınır ötesine yolladılar bana mektup yazamadı gizlilik nedeniyle telefonda da bana söylemediler.mektuplar durdu yazmamaya başladı .
ona aşık olan uzak akrabası kız bana dedi ki " o seni sevmiyor beni seviyor çık aramızdan " ben de inandım dönmesine 3 ay kala ona hakaret ve küfür dolu son mektubumu yazarak terkettim .
neyse bütün hikayeyi yazacağımı planlamadan mektuplardan bahsedecektim sadece konu konuyu açtı kafanızı şişirdim .
mektup iyidir güzeldir .kapalı bir zarfı açmak çok heyecanlıdır .
sevgiler
  • devilone  (03.11.17 10:57:31) 
evet askercell var, internet erişimi var ya da şu an yoksa da olacak. bunları onerenler gerçekten mektupla aynı olduğunu mu düşünüyor?


o zaman acemi birliğinden sonra göndereyim.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (03.11.17 11:18:40) 
Bence yazın, hatıra olarak saklar.

Sms yazan diyen arkadaşlar sevdikleri birinden hiç mektup almamış herhalde :/
  • kayranin kedisi  (03.11.17 12:02:16) 
Acemilik bittikten sonra bir koli yapin, icine sevdigi seylerden de koyun. Sevdigi cikolata, ne bileyim kargo suresince dayanacak ev yapimi kurabiye filan, belki hep yaninda tasiyabilecegi bir sey vs icine mektup da koyup yollarsiniz.


  • kartonpiyer  (03.11.17 12:20:42) 
ayy muhteşem fikir


  • yuvarlanantencereninkapagi  (03.11.17 14:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.