[]

oteller hakkında bir soru

şehir merkezinde yer alan ortalama bir otelde oda tutmayı düşünüyorum.
2 gece kalacağım, tek kişi ücreti ödeyeceğim, çift kişilik bir yatağı olan bir oda olacak bu. daha önce böyle bir şey yapmadığım için merak ediyorum. kız arkadaşımı da odama alabilir miyim? yani tek kişi ücreti ödeyip, iki kişi kalabilir miyiz?



 
Oda ucreti olur otelde, kisi sayisina gore degismez. Ister tek ister iki kisi kaldin, ayni ucret.


  • crown  (03.11.17 02:00:50) 
değişkenlik gösterir.night auıdıtinizden saygılar :)


  • regardless of what they say  (03.11.17 03:03:36) 
Kişi sayısına göre ücret alınır. Yatak durumuna göre değil.

Kaçak göçek sokabilirsiniz odaya. Ancak yasal olarak otelin konaklayan kişilerin kimlik bilgilerini her gece sisteme kaydetmeleri zorunludur. Otel fark ederse hem ücret farkını tahsil etme hemde misafirinizin kimlik bilgilerini sisteme girme hakkına sahiptir. Hatta sizi şikayet etme hakkı dahi vardır. Otel ne bilsin gizlice konaklattığınız kişi reşit mi, bombacı mı, kanun kaçağı mı?
  • Phoebe  (03.11.17 08:24:12) 
Doğru düzgün otellerde kişi sayısına göre değil odaya göre ücret ödenir. Sitelerde verilen ücretler de zaten oda ücretidir. Oda 2 kişilikse max 2 kişi kalabilirsiniz anlamı vardır. Tatil yörelerindeki sıçana kadar ye tarzı otellerde ise kişi başı ücret istenir çünkü yemek de masraflar arasında bir paydır.

Öte yandan sanırım Turizm Bakanlığı ile İç işleri bakanlığının aralarındaki uygulama nedeniyle bir otelde kalan herkesin kimlik bilgileri emniyet ile paylaşılır. Böylece aranan kişiler bir otele check in yaptıklarında polis rahatça bulabilir. Bu nedenle kız arkadaşınızla kalırken tek oda ücreti ödüyor olsanız da kız arkadaşınızın kaydını açmak isteyeceklerdir.
  • twelfth  (03.11.17 11:26:28) 
5 yıldızlı otellerin hiç birinde kimse odada kaç kişi olduğunu kontrol etmez.


  • orpheus  (03.11.17 15:54:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.