[]

matematikle ilgili bir soru

kümeler konusunda m(A) ve s(A) şeklinde kullanılan s ve m harfleri neyin kısaltılmışıdır




 
s kümenin İngilizcesi (set) m de orijinali yani Almancası (menge) şeklinde olabilir, kesin bilgi değil.


  • i was made for you  (03.11.17 01:00:56) 
hayatımda ilk kez bir şey için tahminde dahi bulunamıyorum.


  • petek  (03.11.17 01:01:10) 
s(A) eleman sayisi da m(A) ilk defa duyuyorum. Alt kume sayisi olabilir.


  • imelih  (03.11.17 01:31:49) 
Her ikisi de kümenin eleman sayısını vermek için kullanılır. s(A)=m(A)=5 ise örneğin, "A kümesi 5 elemanlıdır." demektir. Harflerdeki farklılık yukarıda bahsedildiği gibi referans alınan dilden kaynaklanıyor olabilir.

Aklın sonradan başa gelmesi üzerine ek: Gösterimin ne anlama geldiğini değil harflerin neyin kısaltması olduğunu sormuşsunuz. Geç fark ettim. Dil fikrine katılıyorum. Bu şekilde dursun madem bu cevap da.
  • olanlaolunmaz  (03.11.17 01:43:11 ~ 01:47:33) 
m harfi yeni sanırım. bizim zamanımızda yani 70'ler ve 80'lerde s veya n kullanılıyordu.
ben s harfini türkçe eleman sayısından geldiğini düşünürdüm.
n de bildiğimiz "n sayıda" derkenki n, yani kümenin niceli (kardinalitesi) olsa gerek.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (03.11.17 10:35:40 ~ 13:31:32) 
m galiba measure'dan geliyor.
s harfinin ne olduğunu bilmiyorum, bir yazısında Ali Nesin de bilmediğini söylememişti.

  • rakicandir  (03.11.17 13:20:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.