[]

Hukuksal bi miras

Selam. Ananem teyzeme miras bırakmamak adına mallarını dayıma satış yapmış sembolik bi para karşılığı. Tüm bunlar olurken akli dengesi yerindedir raporu da alınmış. Dayım şimdi de aldığı tarlaları başkalarının üzerine yapmaya başlamış. Bu durumda ne yapmak gerekir?




 
avukata gidip dava acmak gerekli!


  • oscar  (03.11.17 00:41:05) 
Bir avukat gidip dava açmak gerekli +1. Ünlem +1.


  • microfiction  (03.11.17 01:16:59) 
Evet biliyorum da şöyle bişey öğrenmiştim. Anane sağ olduğundan mallarını istediği gibi kullanabileceği için dava açılması için vefatının beklenmesi gerekmiş diye. Ona göre gidiyim diye düşündüm daha doğrusu bu gerçek mi merak ediyorum?


  • banane yaaaa  (03.11.17 01:48:37) 
dava açın. bir avukata gidip danışmakta büyük fayda var. ekşi duyuru'da teknik bilgi gerektiren cevaplara ulaşmak son üç yıldır imkansıza yakın. hukuk forumları da iyi bir yer olabilir soruyu sormak için.

o değil de, anneanne bu kadar zahmete girmesine rağmen teyze hâlâ parayı almak için uğraşıyorsa anneannenin kararına hak verdim ben.
  • sen git ben geliyorum  (03.11.17 02:21:18) 
avukat + 1

hem de çok acil. ayrıca yanlış biliyorsun bu sebeple avukata danışman lazım. sağlıklı ve hayatta olması farketmez ortada muvazaa var. burada olacak işler değil.
  • han20  (03.11.17 02:53:55) 
Anneanneniz halen sağ ise ve gerçekten fiil ehliyetini ortadan kaldıracak bir akıl hastalığına düçar değil ise şu aşamada yapılacak bir şey yok. Anneannenizin vefatı sonrasında ise sorunuz “Muris muvazaası nedeniyle tapu iptal tescil” ( dava açılana kadar yani anneannenizin vefat ettiği zamana kadar taşınmazlar satılır/el değiştirir ise miras payı oranında tazminat) davasına konu olacaktır. Şu aşamada yapmanız gereken anneannenizin dayınıza devrettiği malvarlıklarının neler olduğu hakkında tapudan gerekli belgeleri toplamak ve anneannenizin vefatını beklemek.


  • shidori katekarin  (03.11.17 23:08:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.