[]

''...Bana temiz bir yatak yapsalar herşeyi unutsam...'' dizelerinde

Bir misafirliğe gitsem
Bana temiz bir yatak yapsalar
Her şeyi, adımı bile unutup, Uyusam…

dizelerinde gittiğiniz evi nasıl hayal ediyorsunuz ? Bir de anketimize katılmak isteyenler şu an kaldıkları il/ilçeyi yazarlarsa daha kontrol edilebilir bi' grup olabilir.

edit: bir de mesela temsili resim de atarlarsa tadından yenmez. anketcilik öyle yan gelip yatma yeri değildir, emek ister.

 
Koy evi gibi. Eski usul dosekler, yastiklar, yorganlar...
Istanbul/kartal

  • runagain  (02.11.17 23:58:32) 
Boyle trakyada bir koy evi olabilir ya da bir ege koyunde bir ev. Satafatli bir yer degil kesinlikle. Pamuk doldurulmus elyafli yorganlar, yer yataklari, serin bir ilkbahar yada erken yaz sabahi. Araba sesiyle degil de doganin, ruzgarin agaclardaki hisirtisinin sesiyle uyaniyorsun.

Suan gurbetteyim abd'de. Izmirliyim aslen.

en sevdigim siir dizeleridir ayrica.
  • bioverse leo  (03.11.17 00:05:31) 
bayağı lüks bir ev geliyor aklıma. misafirliğe arkadaşıma gitmişim gökdelen gibi bir şeyde bir ev, en üst kat, boydan boya cam ve şehir manzarası var önümde, akşam saatleri istanbul’un keşmekeşini izliyorum uzaktan. çarşaf yastık yorgan beyaz. duvarlar siyah. ışık da uzaktan kumandalı ve sarı. güzel bir smooth jazz playlisti fonda. sıcaklık tam istediğim gibi, havada nem yok. hizmetçiler her işi hallediyor. bana uyumak dışında yapacak iş kalmamış. insanlardan ve kalabalıktan çoook uzaktayım. böyle bir şey geliyor aklıma.

temsili resim olayı zor hocam; mobilim.
  • vedatchilipeppers  (03.11.17 00:16:45) 
yayla gibi bir yer.az eşyalı küçük oda,yeni sıvanmış kireçle.demir karyola,beyaz kaneviçeli çarşaf,ağır yün yorgan. tahta pencere dışarısı yeşil belli. pencere hafif aralık, biraz esinti var perde oynuyor,kornişin sesi geliyor alttan. yağmur çiselemiş,toprak kokuyor. yatağımın yanına sıcak süt koymuşlar,süt armut kokuyor. bir de horozlu masa saati var ama hiç bakmıyorum,sesini duyuyorum sadece.zaman geçiyor.
İzmir.

  • denef  (03.11.17 00:21:11) 
Frodo'nun Rivendell'de uyandığı yatak ortam gibi

encrypted-tbn3.gstatic.com
  • freebird5406_2  (03.11.17 00:43:27) 
Sakin bir köy evi ama sessiz de olsa o evin içinde birileri olduğunu biliyorum. Bana değer verdiklerini de. Oda ise şöyle; ahşap döşeme, çok hafif serin. Odada beyaz yer döşeği hariç bir şey yok gibi ama terkedilmiş izlenimi de vermiyor. temiz ama sade diyeyim. Yorgan kalın pamuk yorganlardan ve içine girince sıcak tutan cinsten, ağır. Ve başucumda gümüş ibrik ve bardak canlanıyor gözümde çünkü susarım ve su çok içerim. Oda ışık almıyor değil ama perdeler kapalı o yüzden loş. Hafif ahşap ve kireç kokusu hissediyorum.

tam değil ama şu görsel tasvirime yakın.

www.google.com.tr

edit: yaşanılan yer: İstanbul- Etiler
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (03.11.17 01:58:57 ~ 02:00:11) 
Ben direkt şunu istedim. Yoldan gelinmiş, yorgun ve bunun gece hali
www.mostbeautifulthings.net
odis.homeaway.com
Gerçi uykum varsa, derdi merdi unutup, çarşafın temizliğine de zerre dikkat etmeyip kafamı koyar koymaz uyurum ama şöyle bir yerde adımı da unuturum, kendimi de unuturum, herkesi unuturum.

Uzun sayılmayan bir süredir yurtdışındayım.
  • aychovsky  (03.11.17 02:22:19 ~ 02:22:50) 
hayalimde kaldığım misafir evi denize yakın bir köyde. sabah ev sahibinden önce uyanıyorum. sonra uyanırsam bir şeyleri kaçırmış gibi hissederim hep. geceyi konuşarak (ve susarak heh) geçirmişiz. o da paralelimde yatıyor yer yatağında. tek odalı bir ev olduğu için yerden tasarruf etmek amacıyla yatak almamış. (tek odalı oluşu biraz ev sahibinin garibanlığından biraz da hayalimdeki konuşarak uykuya dalma isteğinden) mevsim ilkbahar sonları-ilkyaz başlangıcı. özlemini çektiğim arkadaşımla beraber özlemini çektiğim mevsim de yanımda. kalkıp evin ufak bahçesine çıkıyorum. biraz doğanın sesini dinledikten sonra kulaklığımı takıp nick drake'in northern sky'ını dinlemeye başlıyorum. topraktaki börtü böceği izlerken omzuma bir el dokunuyor. kulaklığı çıkartıp arkama bakıyorum.
buna dair bir temsili resim yok ama şu da hoşuma gitmişti, geçenlerde kesip arkadaşıma göstermiştim: streamable.com

eski rıhtımlar kalmış mıdır bilmiyorum ama belki bir balıkçı kasabası da olabilir. martı seslerine uyanıyorsun. yine az eşyalı böyle bir ev. tabii roller değişiyor. ev sahibi uyuyor, sen ayakkabılarını eline alıp dışarı çıkıyorsun. kahvaltılık bir şeylerle geri dönüyorsun. döndüğünde ev sahibini çayı (ya da limonlu suyu artık ne tüketiyorsan onu) hazırlarken buluyorsun.

ek: ilçe, beşiktaş
  • misterturist  (03.11.17 02:56:29 ~ 02:57:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.