[]

analog fotoğraf makinesi

erkek arkadaşıma doğum günü için analog fotoğraf makinesi almak istiyorum. daha önce bir tane lomo'su vardı (yeni nesilden) sonra double exp. bozuldu, ben de yapmak için makineyi açtım ama bir daha kapatamadım :( boynumun borcu oldu bir nevi :D

bende de lomo var fakat 4 film yıkatmama rağmen düzgün şeyler çıkmadı (benim suçum muhtemelen) o nedenle risksiz kompakt bir makine arıyorum.

zenit'ler için kumar gibi demişler ve önermemişler. başlangıç seviyesi için 120-130 liraya kadar ne alabilirim?

 
fiyatları nedir bilmem ama canon A1 mikemmel makinadır. canon'un en iyi makinası derler. ben fotoğraf hocamın yönlendirmesiyle onu almıştım ve çok memnunum. bence almışken onu al.

o olmadı canon ae1 de olur, o daha ucuz bildiğim kadarıyla.

bir de aslında makina değil de objektifin kalitesi çok önemli. mesela bir geniş açı bir de makro objektifim var benim, ikisinin de markası exakta. gerçi memnunum ama onların da canon olmasını isterdim tabi.

risksiz analog makina yok ama. hele ki başlangıç seviyesindeyken bir film bitirirsin içinden belki 3-4 tanesi bakmaya değer çıkar, diğerleri çöp olur genellikle. analog fotoğrafçılık baya sabır isteyen bişey. beceremiyorum ben diyip bırakmamak lazım. becerebildiğin zamanlar çıkan fotoğrafların güzelliği başka hiçbir fotoğrafta yok çünkü.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (02.11.17 20:19:51) 
@istanbul kanatlarimin altinda baktım şimdi de çok pahalılar :( işsiz bir insanım ben çok fazla bütçem yok ne yazık ki. kötü bir zamanıma denk geldi maddi açıdan, 120-130'lar bile zorlayacak hani ama yine de alacağım.

ayrıca şimdi lensli falan girmeye gerek yok diye düşünüyorum. bir arkadaşımda kodak kd70 var mesela çok memnun ama hiçbir yerde bulamadım. o tarzda bir şey düşünüyorum
  • dedi ayca  (02.11.17 20:39:27) 
Ben de var bi tane analog ,80'e birakabilirim.Foto atarim ozelden mesaj atabilirsen.Istanbulun dedigi gibi özveri ve film harcamak ister.Sirkeciye gidip o filmleri almakta inanilmaz keyifli ama:)


  • basubadelmevt  (02.11.17 21:03:01) 
eğer daha önce kullanmadıysa pozometresiz veya pozometresi bozuk (kimyasal pozometreli zenitler falan) makina alma bence. 130'a sirkeciden falan bulamazsın muhtemelen, sahibindeni falan yokla derim.


  • yuto  (03.11.17 00:54:36) 
yeni nesil lomo yerine eski bir lomo al, 8m al bir tane goo.gl


  • eriksatie  (03.11.17 01:06:55) 
double exposure yapabiliyorsun 8m lerde


  • eriksatie  (03.11.17 01:09:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.