[]

Google maps navigasyon internet kotasından ne kadar tüketir?

İtalya'da 6 günlük araba kiralamayı düşünüyorum. Navigasyon ücreti günlük 10 eurodan toplam 60 euro tutuyor. onun yerine "tarifem yurtdışında geçerli paketi" alsam ve sadece navigasyon için kullanmasam 2 gb yeter mi? Günlük toplam 2 saat navigasyon açık kalacak diyelim. bu arada uygulama güncellemesi, sosyal medya falan kapalı olacak.

bu arada turk telekom yurtdışı paketi günlük 15 tl. yani telekom maliyeti 90 tl, araç navigasyonu 260 tl oluyor.


 
google mapste haritaları indirip ofline kullanabiliyorsun , öncesinde gideceğin yerin haritasını indirirsen çok fazla veri kullanmaz.


  • Sir Anthony Hopkins  (02.11.17 16:00:16) 
here maps offline çalışır. yola çıkmadan önce haritaları indirirsin.


  • sutlu nescafe  (02.11.17 16:01:18) 
Offline indir +1

Ve orada da hat alabilirsin 10-20€ya.
  • kuehles blondes  (02.11.17 16:03:22) 
Harita verileri yoğun verilerdir. Ne kadar olduğunu kestirmek zor ama 2 GB yeter diye düşünüyorum.

- Harita ile uydu görüntüsü boyut olarak çok farklıdır mesela. Uydu görüntüsü kullanmayacağınızı tahmin ediyorum.
- Arkadaşın dediği gibi harita indirme seçeneği varsa indirirsiniz.
- Alacağınız araçta navigasyon ialyanca olabilir, sorun olur mu dikkate almak lazım.
- Turk Telekom gibi firmalar, yurt dışındaki müşterilere çok fahiş faturalar çıkartabiliyor. Paketi kesinlikle çok iyi araştırın. Örneğin 2 GB'ı çok uygun verip, 2 GB'ı aşınca ocağınıza incir ağacı dikebilirler.


.
  • kartallar yuksek ucar  (02.11.17 16:06:18 ~ 16:07:12) 
Trafik bilgisi onemli degilse offline indirip hic data roaming acmasan da olur. Hic para vermene gerek yok bu durumda.


  • bartman  (02.11.17 16:25:37) 
teşekkürler. google maps'de sicilya haritasını indirdim. şimdi bunu gps açık internet kapalı olarak kullanıcam değil mi?


  • merhum  (02.11.17 16:47:27) 
Daha önce birkaç sefer bu işlemi yaptığımdan direk bilgi aktarayım:
1)Offile gps uygulamaları ile arkadaşların dediği gibi haritayı indirebilirsiniz. Tavsiyem Sygic'tir. En büyük ve karışık ülke dahi 500-600 mb'ı geçmez. (En son komple Birleşik Krallık'ı indirdim. Örneğin Türkiye 360 küsür mbtı)
2)Google maps'i offline olarak kullandığınızda, yolu, haritayı verir ama online kullandığınız gibi zoom yapınca çıkan detaylı, dükkan, mekan vs. bilgileri gelmeyebilir. Bu haritanın yüküne bağlıdır.
3) Google maps'in de zaten maksimum bir alana kadar yükleme izni vardır. Bu alanı üstünde boyutları indirtmez. Dışarıda kalan alanlar için tekrar ikinci-üçüncü indirmeyi yapmak lazım.
4)Google maps'i online olarak kullanıcam derseniz de, uçuk değerler harcamaz. 6 günde gb'ı geçme imkanı yok.
5)Evet haritayı indirdiyseniz, uçak modunu açıp ardından gps'i açarak kullanabilirsiniz.
  • quaker  (02.11.17 17:10:48 ~ 17:11:22) 
Google Maps offline özelliğini kullanıyorum ama internet de acik oluyor, trafik bilgisi iyi oluyor.

İtalya’da sehir merkezlerinde ZTL diye bisey var, dikkat edin. Sonra arkamdan gonderdiler cezayı.
  • fever  (02.11.17 18:02:36) 
offline kullan +1
hatta mapsme de kullanabilirsin alternatif navigasyon

  • basond  (02.11.17 18:48:46) 
Sygic navigasyon yükle ücretsiz premium al deneme için italya haritasını indir misss gibi sorunsuz kullan 5-6 ülke gezdim sygic ile nokta atışı hepsi.


  • England  (02.11.17 19:43:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.