[]

diabetle ilgili

tip 2 diabet hastasiyim. ve yaklasik 7-8 aydir daha once uzun yillar (8) yasadigim sehirden (istanbul) baska bir sehre (londra) tasindim. buralar cok yagmurlu ve istanbula gore genelde cok yagisli oluyor. surkli bir usume halindeyim diyebilirim.

ozellikle ayaklarim. vucudumun ust kismi, sirtim ve basim ter icinde yuzecek kadar sicak olan ortamlarda bile ayaklarim acayip usuyebiliyor. ve soguk alginligna oncesine gore daha dayaniksizim. bunun ebebi bulundugum sehrin atmosferi ve diabet olabilr mi ?

benden cok daha agir ir diabet hastasi tanidigim, seker hastalarinin dis etkenlere karsi cok zayif olduklarini ve cok sik hastalanabileceklerini soyluyor. bu dogrumudur ? yani seker hastasi olmam sebebiyle ve bulundugum sehri degistirmis olmamin tetikleyici oldugu bir cok hasta olma olayi sozkonusumudur ? yoksa tanidigim mi cok evhamli?

 
Diabet hastalığı ile ilgili olabilir. Kandaki şeker seviyeniz her yükseldiğinde, vücudunuza hasar veriyor. Bu harabiyeti en belirgin olarak fark edebileceğiniz yerlerden birisi(çok dikkat etmeniz gerekiyor aslında) ayaklarınız. Ayaklarda çok fazla sinir ucu var. Şekerinizin her yükselişinde, bu sinir uçları zarar görüyor. Önce yanma hissi, sonrasında donma hissi ve onun da sonu nöropatiye kadar gidiyor. Hiç bir şey hissetmez oluyorsunuz ayaklarınızdan. Bir şey batsa anlamıyorsunuz. Yansa veya donsa haberiniz olmuyor. Ayaklarınızdaki yaralar zor iyileşecek veya hiç iyi olmayacak. Dolaşımınız da bozulmuştur. Aslında diabet bir damar hastalığıdır ve çok sinsi ilerler. Benim size naçizane önerim, üzücü durumlar yaşamak istemiyorsanız, diabeti çok ciddiye alın ve bilgi sahibi olun. Kronik bir hastalıktan söz ediyoruz. Ölene kadar sizinle. Geçmeyecek. İçinizi karartmak istemedim. Sanırım şekeriniz kontrol altında değil ve diyet yapmıyorsunuz. Yürüyüş gibi hafif bir spor da.

Eğer isterseniz, merak ettikleriniz varsa, seve seve yardımcı olurum.
  • july14  (03.02.10 18:38:32 ~ 22.04.11 09:20:53) 
Tesekkur ederim, sagolun.


  • arnatuile  (04.02.10 09:31:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.