[]

Telekom mu biyomedikal mi?

Ya ben karar veremiyorum. Birkaç saatim kaldı sadece. Bir fikir verin abiler ablalar.

İtü'de Telekomünikasyon yüksek lisansında 8 dersin 5'ini tamamladım. Ama ortalamayı tutturmak için kalan derslerden BA,BB,BB gibi bir şey yapmam gerekiyor ki bunların birinin F olduğunu düşünürsek, sevimsiz bir dersle uğraşıp CB BB bir şey almam gerekecek.

Biyomedikale de kabul aldım. Yarın sabah kaydı var. Hemen telekomdan kaydımı sildirip ona geçebilirim. Eğer sayarlarsa BA, BB, BB olan üç dersimi de yazdırırım transkripte ama sayacakları kesin değil. Tabii saysalar bile 3 yerine 5 ders kalmış olacak geriye. Ayrıca kaldığım haberleşme kuramı dersi yerine fizyoloji alacağım mesela, daha sevimsiz bir ders de çıkabilir karşıma.

Şimdi, herkes telekomun iş hayatında daha prestijli ve imkan sağlayacak olduğunu düşünüyor. Ama ben telekomda da işaret işleme çalışıyorum, biyomedikalde de öyle yapacağım. Bu arada yazılımcılığımı da ilerlettiğimden çıkınca yazılımcılık yapmaya çalışacağım, sinyalci şirket bulamazsam...

Yani benim gidip telekom şirketinde de biyomedikal cihaz şirketinde de çalışasım pek yok zaten. Yazılımlı sinyalli olsun, görüntü ses filan gelsin ben veri çıkarayım, işleyeyim.

Ne yapsam? (Böyle sormak çok aptal oluyor da, yazı tura ile karar vereceğim, az kaldı. Sadece rastgele de olsa fikir söyleyin hadi.)

 
prestij olayına katılıp telekom diyorum. her ne kadar sen aynı şeyleri yapmaya devam edeceğini söylesen de bir yere başvurdugunda hele bu bir de yazılım işi olursa telekomünkasyon diploması daha şık durur gibime geliyor.


  • ra s al ghul  (03.02.10 11:03:00) 
Özgeçmişime yazsam mesela telekomdan şu kadar ders aldım diye, sonra mülakatlarda da açıklasam programların zaten şu kadarcık farkı var, benim telekomdan almadığım neredeyse ders kalmadı desem, olmaz mı? Planlarımı uygulayabilirsem hakkaten sadece F olan dersi almamış olacağım telekomdan, 7 dersi tamamlamış olacağım.


  • fadetoreality  (03.02.10 11:22:41) 
haklısın mantıken bir farkı olmaması lazım. Kararını fazla etkilemek istemem ama söle bir karşı örnek vereyim. Özel sektorde buyuk bi kurumda calısıyorum. calıstıgım yerin insan kaynakları -mulakaat öncesi- basvuruları sadece okul ve bolume bakarak eleyebiliyor. Yani sen maruzatını anlatamadan red yiyebilirdin biyomedikalle eger bizim İT'ye falan basvursaydın. belki uc bi ornek ama degerlendirmesini sen yap.


  • ra s al ghul  (03.02.10 12:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.