[]

Ekonomi iyiye mi gidiyor kötüye mi?

Ben bu işi anlamadım. Ekonomiden de çok anlamam. Lütfen bilenler aydınlatsın. Şimdi politik risklerin bu kadar yüksek olduğu ve ohaldeki bir dönemde;

1. Borsa çok yüksek rekor kırıyor 112binlerde bu iyi bir şey.
2. Kur çok yüksek döviz tarihi rekorlar kırıyor. Bu kötü bir şey.
3. Büyüme oranları yüzde 5'lerde tahminler daha da yüksek. Bu da iyi
4. Enflasyon ve işsizlik tavan yapmış. Bu da kötü bir şey

Güven endeksi falan nedir nasıldır bilemiyorum. Başka parametreler de nelerdir bilmiyorum.

Büyüyoruz ama halka yansımıyor gibi bir durum mu var ortada? Nedir bu işin aslı?

Not: lütfen siyasetten bağımsız şekilde verilerle konuşalım

 
Bence kotuye gidiyor cunku ne zaman kriz olsa benim.tarzimda is yapanlarin isi uce bese katlaniyor.


  • zargana75  (01.11.17 15:25:33) 
bakman gereken kavram istihdamsız büyüme


  • passion rules the game  (01.11.17 15:30:59) 
Seçime kadar bir şekilde idare edecek hatta vakit vakit iyiye gidecek çeşitli kısa dönem çözümler uygulanıyor. Bu çözümler 2019 sonrası geleceğimizden yenilerek yapıldığı için ilerde sağlam acı çekilecek.

(bkz: kredi garanti fonu)

2001 tarzı bir kriz olmasını çok beklemiyorum, daha çok herşeyin sürekli yavaş yavaş kötüye gidişi şeklinde olacak.
  • cleric  (01.11.17 15:33:10) 
türkiye'de bir şeylerin iyiye gitme ihtimali olduğunu hiç sanmıyorum şu sıralar.


  • bohr atom modeli  (01.11.17 15:34:10) 
Bırak büyümeyi falan, tıraş o. Alım gücüne bakacaksın, o düşüyorsa -ki düşüyor- kötüdür, artıyorsa iyidir. Olay bundan ibaret.

www.mahfiegilmez.com

Bunu okuyabilirsin biraz daha detaylı anlatım için.
  • i was made for you  (01.11.17 15:41:14 ~ 15:41:38) 
Sanirim buna balon buyume deniyor. Okuduklarimdan anladigim kadariyla Hindistan ekonomisi koklu buyuyor cunku uzay arasatirma programi dahi bilime yatirim yapiliyor. Turkiye ise benzer olcude buyuyor ama bizim buyumemiz insaat gibi alanlarda yani ev yapmayi birakirsak ekonomi de durur. Bu nedenle bizimkine balon deniyor.


  • Traveller  (01.11.17 17:17:12) 
milyonlarca göçmen alıp, aşırı ürersen ekonomi büyür zaten ama önemli olan alım gücü ve o da artmıyor. yani kişişel olarak kötüye giderken, birilerini zengin ediyorsunuz.


  • christopher nolan  (01.11.17 17:19:52) 
Borsasının tüm parametrelerden bağımsız şekilde bu denli absürd yükseliş göstermesi bana da çok garip geliyordu. ekonomiden anlayan bir arkadasa sorduğumda bunun yapay, manipulatif hareketlerden ibaret olduğunu söyledi. bu durumu daha detaylı açıklayabilecek olan arkadaşlar varsa bende okumaya hazırım.


  • istististist  (01.11.17 17:31:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.