[]

Tüketici Mahkemesi Kararı...

Arkadaşlar aramızda avukat varsa beni bilgilendirebilirse sevinirim. Olay şöyle. 2013 tarihinde Samsung Galaxy S4 marka telefonu DELTA SERVİS garantili olarak satın aldım. 2 sene kullandıktan sonra telefonu şarj ederken telefon alev aldı. Servise götürdüm kullanıcı hatası olduğu söylendi ancak ben telefonun hatası olduğunu söylememe rağmen kabul etmediler. Ben de tüketici hakem heyetine başvurdum. Heyet telefonu bilirkişiye inceletti ve telefonun kusurlu olduğunu tespit etti ve tarafıma telefonun ömrü olan 5 senenin kullandığım 2 senesini düşüp 3 senelik ücretinin ödenmesine karar verdi. Yani ödediğim ücret 5 e bölünecek 3 payı verilecek. Daha sonra karşı taraf kararı bozmak için beni mahkemeye verdi. Mahkeme 1 sene sonunda tekrar bilirkişi incelemesi yaptırarak beni haklı buldu ve davayı reddetti. Bunun sonucunda parayı bana yatırmak zorunda kaldılar ve yatırdılar. Parayı yatırdıktan sonra avukatları beni aradı ve telefonu yollamam gerektiğini yoksa beni icraya vereceklerini söyledi. Karar verilirken hakim telefonun bana ait olduğunu teslim almam gerektiğini söylemişti. Ben de o gün telefonu mahkeme kaleminden teslim almıştım. Ancak kararda kimde kalacağı yazmıyor. Şimdi ben telefonu yollamalımıyım? Bunun hukuki boyutu nedir? Gerçekten icraya verip telefonu alma hakları var mı? Yoksa blöf mü yapıyorlar? Avukat arkadaşlar yardım eder ve bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler şimdiden.




 
Yenilen güreşçi doymuyor güreşe..
Fazla bir şey diyemeyeceğim ama olur ki teslim etme durumumda kalırsanız telefonun imei vs gibi bilgilerini de içeren bir teslim tutanağı (ya da belgesini) kendilerinden ısrarla isteyin. Notere falan gidilmesi gerekiyorsa da sizi oraya kadar götürsünler.

  • 1adam  (01.11.17 12:09:48) 
Telefonu verin gitsin, kimde kalmalı durumu olmasın. İsterlerse istedikleri fantezileri yaparlar. Avukat yoklamış resmen atmışsa iyi iş çıkar korkuturuz diye felan ama zaten telefon incelenmiş raporu verilmiş.

Sizi öncelikle delta'ya ders verdiğiniz için takdir ediyorum, keşke herkes siz gibi işini kovalasa ve şunlara olması gerekeni öğretse.

Şikayet var vs heryerde bunların şikayeti dolu, herkesten siz gibi korksalar sorunlu ürün ithalatı yapmaktan korkarlar.

@1adam ın dediği gibi kesinlikle teslim tutanağı oluşturun, gelsinler alsınlar, siz gitmeyin.
  • kaosu  (01.11.17 12:27:04) 
Düz mantıkla bakıyorum, adamlar zaten parasını vermiş telefonun. Mal onlara geçmiş gibi geldi bana.

Şu anda hem telefona hem de 3 senelik kullanım bedeline sahipsiniz. iki telefonunuz olmuş gibi.
  • burfak  (01.11.17 16:11:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.