[]

Göçmen Büyük Dede ya da Büyük Anneanneden Bulgar Vatandaşlığı almak

Merhaba;

Anne tarafından anneannem ve dedem Türkiye doğumlu. Onların ailesi ise Bulgar vatandaşıymış ve savaş sırasında Türkiye'ye kaçmışlar. Bulgar vatandaşlığından çıkmak gibi bir durum (mübadele vb.) söz konusu değil. Göçtükleri köyleri biliyoruz ve Bulgaristan'da bu köylerde yaşayan akrabalarımız hala var. Anneannem de hala sağ. Şu an Bulgar vatandaşlığına başvurabilmemiz için hangi işlemleri yapmamız gerekiyor daha önce ilgilenmiş biri bilgi verebilirse sevinirim. İnternette bu konuda çok kirli ve kulaktan dolma bilgiler var. Konsolosluğa başvurmadan ölnce yaşlı anneanneyi de çok hareket ettirmek istemiyoruz.

- Hangi belgeleri almalıyız?
- hangi kurumlara başvurmalıyız?
- Süreç ne kadar sürüyor?
- Özelikle yapılması gereken neler var?

 
selam,

benim dedim bulgaristan göçmeni. geçtiğimiz aylarda vatandaşlık için başvurdu. açıkçası toplanan belgeler ile ilgili bir bilgim yok. sadece, önce bulgaristanda bir ev kiraladı, ardından konsolosluğa başvurdu. sonra oturma izni çıkınca gitti orada yaklaşık 10 gün kaldı. vatandaşlık çıkabilmesi için gidip orada kalması gerekiyormuş. 3 ay sonra vatandaşlık için başvurabilecekti sanırım, ya da çıkıp çıkmayacağı 3 ay sonra belli olacaktı.

dedem vatandaşlığı aldıktan sonra annem başvurup vatandaşlığı alırsa biz de başvurabiliyoruz diye biliyorum. yani sırayla yapılması gerekiyormuş.

ancak tabi yine de en iyisi bulgaristan konsolosluğunu arayıp danışmanız olacaktır.
  • 111111  (01.11.17 12:31:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.