[]

Start-stop sistemi (dsg)

Dsg şanzımanlı Skoda fabia kullanıyorum. Şimdi bu start stop sisteminin çalışması ister istemez bi şeylerin ömrünü azaltıyormuş gibime geliyor. Sizin kullanımınız nasıl oluyor?
Ama asıl sormak istediğim park halinde ne yaptığınız.
Çünkü arabayı park ettikten sonra önce n ye alınır sonra el freni çekilir ardından p ye alınır. Öyle arabadan çıkılır.
Ama bu sistemde frene bastığında araba duruyor Zaten. N ye alıp el frenini çektikten sonra çalışıyor p ye almak için tekrar frene basmak gerekiyor ki araç orada tekrar stop ediyor.
Dsg Seat leon kullandım buna alışmış haldeyim ama start stopta bi şeyleri yanlış mı yapıyorum acaba diyorum.

 
N'ye alıp el freni çekmeye gerek yok. Direk p el freni kontak kapama..


  • bos gezenin bos ustasi  (01.11.17 10:33:17) 
n ye alıp el freni çekip p ye almak nasıl bir köylülük örneği ben algılayamadım açıkçası :))

direk p ye alınır el freni bile çekilmesine gerek yoktur çoğu zaman otomatik araçlarda
  • bizansa karsi memleket takimi  (01.11.17 10:35:15) 
start stop akü ömrünü kısaltır, onun için de jel akü teknolojisi var. aküye fazla para ödersin, başka bir sıkıntısı olmaz.
vites konusu söylenmiş, +1.

  • babilbaligi  (01.11.17 10:54:31) 
Bence N'de el freni çekmeye köylülük demeyelim çünkü faydalı olduğunu düşünüyorum. Mevzubahis araç için bilmem ama önceki aracımda özellikle yokuşta P'de el freni çekince tekrar araba bindiğimde D'ye alırken vites geçişinde zorlanma ve ses duyuyordum ama N'de el freni çekip P'ye alınca gayet akıcıydı.


  • Nature Works  (01.11.17 11:50:23) 
Bazı şeyler elbette işini görür, yapmaya gerek kalmaz ama uzun ömürlü olması için bazı şeyler yapılmalı gibi sanki.


  • hede hodo  (01.11.17 11:56:48) 
Arabanın her şeyi start stop'a göre ayarlı, hiç bir şeyin ömrünü kısaltmış olmuyorsun. Önce N el freni sonra P olayını da ilk defa duydum. Direkt çat diye P'ye alıp el frenini çekiyorum yıllardır, hiç bir zararını görmedim.


  • roket adam  (01.11.17 23:04:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.