[]

Bu dizilerde herkes herkesi evde bulabiliyor ben hiç bulamıyorum.

Olay ev değil, lütfen o kısma takılmayın.

Misal adamın başı bulanık çıkmış dolaşmaya, arkadaşı şıp diye bulabiliyor. Benim başım bulanıkken beni bulabilen hiç arkadaşım yok. Ben kendim gelebiliyorum anca bi' süre sonra, gelince de işte hepsi bir ağızdan ''nerdesin oğlum sen, biz yemeği yedik'' filan diyorlar.

ya da bir başka olay; mesela filmlerde bi' arabaya biniyorlar ve gidecekleri yere kadar önemli olan o konuyu asla konuşmuyorlar hep indikleri yerde konuşuyorlar. bende olsa o kişiyi görür görmez ''şunu ne yapacağız'' filan diye soruyorum.


Sonra mesela başım sıkışsa kalkıp gidebileceğim yalnız yaşayan bir arkadaşım yok, ya ailesiyle kalıyor ya da evde eşiyle filan kalıyor. Başım sıkışsa/dertlensem yine giderim ama o yalnız arkadaşın yanına gitme hissi yine yok yani.(gerçi şimdi anımsadım, şehir değiştirirsem yalnız yaşayan arkadaşım varmış; ona da gidene kadar derdimi unuturum zaten; şöyle yol üstünde filan çat kapı gidecek bi' yalnız arkadaş yok)

Ve böyle yıllar öncesinden gelecek eski bi' süperdostum da yok. Hep dikkatimi çekmiştir, her dizide bunların en az 1 kontenjanı var; adam/kadın mesela yıllar önceden çok yakın çok samimi çok hedehödö hatta dostunu çok iyi tanıyor ve yıllar yıllar sonra çıkıp geliyor. Bende bu da hiç olamayacak, bütün eski arkadaşlarım hala arkadaşım. Arada bi' mesajlaşıp küfürleşiyoruz. whatsapp'dan çıplak kadın fotoğrafları gönderiyoruz ki bi' kısmın çoluğu çocuğu var.

Ya da mesela, çok cool bi' evim de yok benim. kanepelerin yemek masalarının duvara gömülü nişin filan olduğu bi' ev; ne bilim ortadan sarkan bi' kum torbamız ya da sağda solda devasa bi' kütüphanemiz yok. öğrenci evindeyken kum torbası almıştık çelik dübelle tavana astık, sonra vura vura düşmüştü hiç kullanışlı da olmamıştı. Ama en azından şu ek'te resimde bulunan abajurdan bari olsaymış diyorum bazen kendi kendime. bir de o evin kirası 6 aydır ödenmiyormuş, kız eve suriyelileri filan dolduruyormuş. Ama ev tertemiz. Bizim evde annem bi' müddet daha gelmese komşular belediyeyi arar bu ne pislik diye.

Bir de şey hiç başıma gelmedi; ilkokul 5. sınıftan beri belirli aralıklarla kız arkadaşım olmuştur ama iş hayatında daha hiçbirisiyle karşılaşmadım. Hatta ne iş hayatı ayrıldıktan sonra yolda rastlaştığımız bile 1 kişi oldu o da tanımamızlıktan mı geldi yoksa o o değilmiydi ondan da emin olamıyorum.


Sizin böyle çat kapı evine gidip de evde bulduğunuz arkadaşınız var mı ? bende sürekli bi' aksilik olur, ya o saate otobüs olmaz ya o kişi evde olmaz başkası açar kapıyı ya da kapı duvardır. merdivende bekliyim romantikliğine de düşemiyorum çabuk sıkılıyorum ben.Lan zaten elin herifini merdivende beklesem ne olacak. ''la geliyorsun niye aramıyon da ayazda bekliyon'' filan der. dövüşürüz.

Ya da mesela geçmişlerden gelen ve sizi çok iyi tanıyan bir arkadaşınız, mesela restorana gittiniz siz o arkadaşınız ve manitanız; o makarnaya ketçap dökmez, çayı şekersiz içer gibi özelliklerinizi hatırlayan birisi.


edit: eski dostum tankla gelmiş.

 
bir tane var sadece, onunla da çok sık görüşüyorum. whatsapp'tan hiç konuşmayız. hatta telefon ile pek konuşmayız kendisiyle. eğer buluşacaksak ararız. telefonu kapalıysa bile en fazla üç mekana bakarak bulabilirim kendisini.

şöyle diyeyim, adamı aradığımda, annesi "kocan arıyor." diyor. kimseye de değişmem kendisini. anamdan babamdan yakındır bana.
  • rahip janick  (01.11.17 01:25:48) 
Duyuruya güldüm ama masumaneliğine güldüm.


Karşılıklı olarak birbirimizin huyunu suyunu, neyi sevip neyi sevmediğimizi bildiğimiz arkadaşlarım var. Ancak benimkiler de ya aileleriyle kalıyor ya da yeni evliler. Ben de ailemle kaldığım için onlar açısından çat kapı evine gidilecek kişilerden değilim.

Dizi veya filmler belki örnek diye verilmiştir ama ona da değinmeden geçemeyeceğim. Beni izlediğim şeyin kurgu olduğunu direkt yüzüme çarpan detaylardan. Çünkü sanmıyorum ki herkes herkesi dilediği yerde şak diye bulsun, "Kesin balıkçı Temel Reis'in orada kafa dinliyordur." diye arkadaşını orada arasın vs. Belki de öyle dostluk ortamına sahip olamadığımız için bize tuhaf geliyordur. Bilemedim şimdi.
  • m e b  (01.11.17 01:36:26) 
senin dediğin kişi benim ya la
yalnız yaşıyorum, 20 senedir aileden aryı olduğum için çoook uzun bir yalnız yaşama deneyimim var, isteyen çat kapı gelebilir, kim şeker atmaz kim rakıyı susuz içer kime vegan yemek yapmak lazım bilirim.
ama gelen giden yok :/
o kafası bozulanın gelmesi, beni evde bulması, eski-yeni dosta sahip çıkmak, dinlemek vb. durumları 25-27 yaşlarda filan oluyordu. sonraki yaşlarda öyle şeyler olmuyor - yani ben şu anda 34üm olmuyor.
  • niye ama  (01.11.17 01:57:19) 
Bu insan bulma konusunda haklisin da onun disindaki seyler basit seyler bence sahsen ben amarikan ruyasini yasiyorum o konuda. Bi tek eski model dev notorlu cok yakan bi arabam yok neyse ki de yok gerci.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.11.17 11:43:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.