[]

Master kaça patlar?

Türkiyede top 3 okulllardan birinden mezunum..5 sene çalışma geçmişim var. 3 senesi İk,2 senesi de dijital pazarlama üzerine.Gelgelim ben buralardan sıkıldım baya. Yurtdışı çok istiyoruz kız arkadaşımla. Almanya veya İngiltere düşünüyorum. Araştırmalarıma göre ordaki şirketlere doğrudan başvursam,önceliği haliyle kendi vatandaşlarına veriyorlarmış.Ancak şirket "benim bu elemana ihtiyacım var,ondan başkası bu işi iyi yapamaz" tarzında üstelerse sanırım gidilebilior.Bizim alanda da böyle bir durum yok haliyle.

İlk sormak istediğim:Almanyada inglizce eğitim veren management alanında bir yüksek lisansı param varsa kolayca kabul alma ve başlamam mümkün mü?Normalde okullar ücretisz diye duydum ama ingilizce programlarda rekabet çokmuş.2.70 gpa ile ücretsiz okullara kabul alcağımı sanmıyorum.2 yıl master bir yılda iş arama süresinde harcanacak para okul ücreti ile birlikte kabaca ne olur?80 bin euro yeter mi 3 yılda okulla birlikte?

İkinci sormak iste İngiltere versiyonu orda aynı şartlarda başvuru yapsam yaklaşık ne kadara mal olur?1 yıllık yüksek lisans programları var mı?

200 bin euro civarı parayı bu uğurda gömmeye değer mi?Yoksa takıl türkiyede mi dersniz?

 
200 K euron var tr de mi takılıyorsun?


  • regardless of what they say  (31.10.17 22:11:50) 
Almanya'da okullar çok pahalı değil yıllık 2000-3000 euro, yalnız aylık harcamanız için 600 euro yetecek kadar paranız olması gerekiyor bankada, bu da 7000 euro etse, yıllık 10B euro yeter min. Kabul almak da sandığınız kadar zor değil, Almanya olmaz ise Avusturya, Polanya gibi yerlere bakın, bulursunuz bir yer, para ile de her şey çok daha kolaylaşır, yalnız İngiltere Abd gibi pahalıdır, 200 bin euro yeter ama artmayabilir.


  • gezegen olan pluton  (31.10.17 22:18:38) 
60 da patlıyor diye biliyorum


  • eksimeksi  (01.11.17 02:00:51) 
almanya için hesapta gösterilmesi gereken para yanlış hatırlamıyorsam 7800 euro idi, aylık 650eur'a denk geliyor. almanya'da yüksek lisans kabulü almak için blokeli hesap açtırmak, içine de alamanların belirlemiş olduğu miktarda para koymak gerekiyor. 650'yi bilmem ama almanya'da aylık 800eur öğrenciler için fazlasıyla iyi bir rakam, öyle desek bile maksimum 10 bin euro gerekir. ha sen bin euro harcıyorsundur o ayrı ama @gezegen olan pluton "minimum 10 bin" demiş, öyle bir şey yok; bankada gösterilmesi gereken para 10 bin euro bile değil. o hesaptan da her ay yalnızca belli miktarda (800eur örneğin) çekilebiliyor.

ben olsam kesinlikle almanya'da okurum ki hedefim zaten almanca da öğrenip yüksek lisans için almanya'ya gitmek. 200 bin euro civarı param olsa hiç düşünmeden almanya'da eğitime gömerdim bunu şahsen. çoğu okulda harç bile yok ama hadi senelik 2 bin euro harç olduğunu varsayalım. öğrenci gibi de yaşamayalım anasını satiyim, aylık harcama 1.5 bin euro olsun. hatta türkiye'ye de sık sık gidip gelelim, üç ayda bir gidiş-geliş uçak biletine de 500 euro yazıyorum.

üç senede 6 bin euro harç, 12x3'ten 36 ayda 54 bin euro yaşam masrafı, senelik 2 bin euro olmak üzere üç senede 6 bin euro da türkiye'ye gidiş-dönüş masrafı olur. toplamda 66 bin euro'ya oldu bu iş. kaldı ki almanya'da yerine göre 500eur'la yaşıyor öğrenciler, ben her şeyi fazla fazla yazdım.
  • der meister  (01.11.17 02:14:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.