[]

kvk teknik servis olayı, sizce ne yapmalıyım?

merhaba arkadaşlar, sony C5 ultra kullanıcısıyım, 3-5 aydır telefonun bataryasıyla ilgili problem yaşamaktayım tam şarj olmuyor, %50'nin altına düştüğünde direk kapanıp bir daha açılmıyor, donma ve kasma problemi de yaşıyorum. Faturasını temin edemiyordum dün aldığım yerden rica edip teslim aldım ve kvk bayisine verdim hemen mesaj geldi 650 tl ödeme yapıp kutusuz yeni diye tabir edilen cihazı vereceklerini söylediler. aradığımda cihazın köşe plastiğinde kırık olduğu için garanti kapsamına alamayacaklarını, bahse konu ücreti yatırmam gerektiğini söylüyorlar. yenisini istemediğimi sadece batarya problemini çözmelerini istedim yanaşmıyorlar. sizce ne yapmalıyım? yeni bir telefon alma durumum olmadığı için hayatımda ilk defa garantiye vereyim dedim onlarda garanti kapsamına almıyor. ufak bir plastik kırığının batarya problemi ile ilişkisini ve garanti kapsamı dışında kalmasını soruyorum sony kabul etmiyor diyorlar. tüketici heyeti falan uğraşılır mı, yoksa sallayım gitsin mi? bu tür olaylar yaşayanlar fikir verirse sevinirim.




 
ben samsung note 2 icin tuketici hakem heyetine gittim tam 13 ayda sonuclandi)))) bir yili geciyor haberin olsun ama hakli bulunursan yeni telefon bile alabilirsin adamlardan

tuketici hakem heyetinde sen basvurduktan sonra bir bilirkisiye yonlendiriyorlar. o bilirkiside telefon 15 gun kaliyor sonra sana telefonu geri veriyorlar. sen git turkiye.gov.tr'den takip et diyorlar. bir yil takip edeceksin orda sonuc yaziyor, ona gore olumlu sonuclanirsa gidiyorsun telefonu aldigin yere sana. yeni telefon vermek zorundalar. vermezlerse elindeki kararla icraya verip yine fazla fazla hakkini alabilirsin. bu arada teknik servisler hakem heyetine sikayet edilemiyor. senin kvk bunu bildigi icin kasitli olarak seni magdur etmis olabilir. sadece magazayi dukkani vs sikayet edebiliyorsun. servisler kapsam disi.
  • maresalx  (31.10.17 18:31:34 ~ 18:35:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.