[]

Akıllı telefonu 2. el nereden alırız?

Selam

Babam özellikle de note serisi istiyor ama ucuz da olsun sağlam da olsun istiyor. Bu durumda ya teşhir ürünü alıcaz ya da 2. el alıcaz. Peki temiz kullanılmış bir 2. el ceya teşhir ürününü nereden buluruz, hani araba galerileri gibi telefon bayileri de satıyor mu ve bi yamuk yaparlar mı?


 
Alınmaz kardeşim. Tanıdığından bile alınmaz. Garantisi olan Apple alınır anca ikinci el o da rahat rahat değişim yapıyorlar diye.

Garantiden ücretsiz değişim yapılmayacak hiçbir elektronik cihazı sırf kullanmak için ikinci el almam.

Bir diğer sebep de herif belki osbir çekti pis eliyle kullandı vs, belki wc'ye düşürdü temizledi satıyor nerden bileceksin.
  • bos gezenin bos ustasi  (31.10.17 15:27:31) 
Teşhir ürününü bilemem ama 2.el kesinlikle tavsiye etmem. Telefonunun bozuk, pis vb olma ihtimalinin yanısıra telefonu geçmişte kimler kullandı bilme şansın yok. fetöcü bi şerefsiz kullanmıştır başınıza iş alırsınız.


  • sylow  (31.10.17 15:48:31) 
@boş gezene katılmıyorum çünkü bu şekilde düşünürsek dışarda yemek yemek imkansız. hatta toplu taşıma falan insan çıldırır ya. ellerini burnuna veya apış arasına sokup kaşıyan ustaların mı yatı yemeği diye düşüne düşüne kafada saç kalmaz :) alırken ikinci el satış sözleşmesi gibi bir şey yapmaya çalışın nolur nolmaz. onun dışında iyi anlamıyorsanız mutlaka bir bilenle gidin. imei numarasını e devlet üzerinden doğrulayın. telefonun arkasında yazanla *#06# yaptığınız imei ile eşleşiyor mu hepsini kontrol edin. garantisi olan cihazlara yönelmeye çalışın.2 yaş üstü cihaz aldığınızda pili bitik olabilir onu göz önünde bulundurun. 2. el telefon satan belli başlı yerler var özellikle kadıköy ve bakırköy'de. buralar dışında dükkanlara dikkat ederek alın. dükkan garantisine aldanmayın sonradan hep çamura yatıyorlar. yazılı bir belge isteyin.

edit: 3-4 ikinci el telefon kullandım. bir tanesinde kulaklık girişini kontrol etmemiştim onda sorun çıktı. 40 liraya yaptırmıştım ama telefonu değerinin 200 lira altına alınca hiç koymadı.
  • golgi aygıtı  (31.10.17 15:54:20 ~ 15:56:07) 
Teknosanın outletinde teşhir ürünleri satılıyor ama öyle yarı yarıya gibi bir fiyat farkı yok


  • hernezıkkımsa  (31.10.17 15:55:53) 
ben sahibinden'den aldım 4-5 ay önce. çevre semtindeki bi adamla dışarıda buluştum 10 dk izin istedim. biraz anladığım için karıştırma, modülleri deneme şansım oldu. risk her zaman var ikinci el telefonda.

teşhirler öyle yarı fiyat falan değil 100-200 daha ucuz sadece.
  • aşksız prens  (31.10.17 18:13:07 ~ 21:01:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.