[]

Hukukçular! Bilirkişi Eğitimi Hk.

Bilirkişilik sertifika zorunluluğuna bağlandı biliyorsunuz.

Ben inşaat proje firmasında çalışan bir teknik öğretmenim. Alanım yapı ressamlığı öğretmenliği.

Bu konuda sertifika veren bir kursa (yetki verilmiş üniversitelerin verdiği bir kursa) başvursam, sertifika alsam bana bir faydası olur mu?

Olursa ne olur nasıl olur?

Sistem nasıl çalışır?

Şimdiden teşekkürler...

 
bilirkişilik yapacaksanız eğer ön şart bu sertifikaya sahip olmak zaten.
ne bilirkişiliği yapacak olursanız olun bu sertifikayı almak zorunlu artık.

  • bol kepce  (31.10.17 14:45:42) 
Sertifika zorunluluğunun farkındayım. Bu sertifikayı almak işime yarar mı? Daha önce bilirkişilik yapmadım. Merak ediyorum girsem mi o işe diye...


  • deadwampir  (31.10.17 14:50:17) 
bu sertifika, uzmanı olduğunuz konuya hakim olduğunuza dair bir sertifika değil. daha doğrusu istenen sertifika böyle bir şey değil, temel eğitim sertifikası. yani eğitim vermeye yetkili olan bir kuruma (sitesinde ilgili kurumlar mevcut) başvurup bilirkişilik temel eğitimi alacaksınız.

uzmanı olduğunu konuda eğitim alıp almamak sizin tercihinize kalmış bir şey. işe yarayıp yaramayacağını bilemeyiz. bilirkişilik başvurusunda zorunlu ve gerekli değil. hatta büyük ihtimalle gereksiz ve fazla bir belge sayacaklardır.
  • kibritsuyu  (31.10.17 14:55:27 ~ 14:57:24) 
Bizim bir hoca almıştı, davalarda falan yapıyordu bilirkişilik. Okulda elinde bir kere poşetlerce dosya ile görmüşler adafafs. İşleyişi bilmiyorum da parası iyi olmasa bulaşmazdı muhtemelen


  • passion rules the game  (31.10.17 14:57:06) 
@kibritsuyu mesleğimde zaten uzmanım ;)
Amacım onu ispat etmek değil, bu uzmanlığımdan ek bir gelir elde etmek. Öyle bir işe yarar mı diye soruyorum yani.

  • deadwampir  (31.10.17 16:09:09) 
Tanıdık hakim arkadaşınız abiniz akrabanız yoksa boşa almayın. Kamulaştırma bilirkişisiyim, 2 senedir ne arayan ne soran var. Bütün dosyalar tanıdıklara gidiyor. Şimdi benden eğitim belgesi için bin küsür lira para istiyor kurslar. Beklesinler veririm tabi.


  • artci sarsinti  (31.10.17 16:58:17) 
kibritsuyu'nun dediği gibi bu temel bir eğitim sizin uzmanlık alanınızla ilgisi yok.

konuya çok hakim değilim ama alanınız bilirkişilikte çok ihtiyaç duyulan bir alan gibi gelmedi bana, nadiren dosya gelir sanıyorum.

bir de her alanda farklı belgeler ve yetkinlikler isteniyor bilirkişilik yapabilmeniz için. iyice araştırmanızı öneririm.
  • bol kepce  (31.10.17 17:08:30) 
başvurduğunuz konu ile alakalı en az 5 yıllık uzmanlığa sahip olmanız gerekiyor zaten. bu cepte. bir de ağustos'ta çıkan yönetmeliğe göre bu temel eğitimleri almak zorunlu. eğitimi almamış olanlar bilirkişilik yapamayacak.


  • naksidil  (31.10.17 18:20:25) 
bu arada ben bilirkişilik yapıyorum, onu baştan belirteyim.

mesleğinizde uzman olabilirsiniz, amacınız onu ispat etmek olmasa da ispat etmek de zorundasınız. yani en az 5 yıl uzmanlığa dair belge isteyecekler ama bu bir sertifika değil. mali müşavir olarak benden ruhsatımı ve vergi levhamı istediler ilk başvuruda. sonraki her yenilemede de oda kayıt belgesi ve disiplin yazısı götürmem yeterli oldu.

bununla ek gelir elde edebilirsiniz. hakim tanıdığa gerek yok. zira bilirkişi atamasını hakim yapıyor ama kendisi değil. yani ben bilirkişiyi kendisi seçen hakim görmedim. veriyor kalemdeki katiplere, onlar seçiyorlar, sonra hakime onaylatıyorlar. gidip katibi tavlayın abicim. biraz samimi oluni çenenizi kullanın. bir de gelen raporları vaktinde ve güzelce hazırlıyorsanız sizden iyisi olmaz. dosyayı teslim etmeye gittiğinizde "dur şu dosyalar da var onları da al" diye veriyorlar bi noktadan sonra. dosya başında 300-500 arası bir meblağ veriyorlar her bilirkişiye. yalnız kolay iş değildir baştan söyleyeyim.

bu temel eğitim zıkkımı yeni çıktı. illa temel eğitim al diyorlar. yüze yakın rapor yazdım ama illadiyoalr ki temel eğitim. ha 2013 yılında hiçbir zorunluluk olammasına rağmen yine bir ücretli eğitime katılıp sertifika aldım, ama yok, onu da saymıyorlar, tekrar gidecekmişim.
  • kibritsuyu  (31.10.17 18:39:15 ~ 18:42:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.