[]

play station 4 vs play station pro vs xbox one x

evimde 4k televizyon yok. ama bu olmayacağı anlamına da gelmiyor illa ki. bilgisayar toplayayım dedim ilk başta da sonradan konsola caydırdılar.


play station 4 ile pro arasında 4k'ya upscale olayı dışında bilmem gereken bir şey var mı? play station 4 almak şu dönemde 1-2 sene sonra çöp olacak bir oyuncağa yatırım yapmak mıdır? birine çıkan oyunlar diğerine de çıkıyor herhal değil mi? şahsen ps çok itici geliyor bana konsol olarak ama exc oyunlar falan da cezbedici yani ne yalan söyleyeyim. bir de ucuz amk. 4k oyun beklentimiz kısa vadede yoksa pro alacağımıza ps 4 alsak aradaki farkı oyuna yatırsak mantıksız mı düşünmüş oluruz? benim bilmediğim bir şeyler var mı? ha bir de sitelerde bölge: pal ntsc-j falan bir şeyler yazıyor bunlar nedir tam olarak?


yoksa bunları geç xbox one x al geleceğe yatırım yap mı diyorsunuz? nedir fikriniz? ps de takas platformları falan var millet oyunlarını takaslıyor falan o yüzden de avantajlı gelmişti sony tarafı. bunda aktif olarak iş görür diyebileceğimiz yerler var mıdır?

bi fikir verin. hadi beraber bi kafa patlatalım he?

 
pro bazı oyunları native 4k oynatıyor düşük fps ile. işte optimized for pro mu bir şey diyorlar ya.

şimdi 4k tv yoksa ps4 bile iş görür, ileriye zaten 5'i falan alırsın. 2-3 seneye muhtemelen.

xbox onex'e o para zaten verilmez, microsoft türkiye bir işe yaramıyor bir de, değmez yani. oyun toplulukları bile daha az kişiden oluşuyordur.
  • passion rules the game  (31.10.17 11:15:27) 
Xbox çöp onu at en baştan. Bugün 1k verip alırsın 2 gün sonra 300₺ etmez. Microsoft desteği sıfır zaten, online bağlantıları falan rezalet herkes ağlıyor.

Ps de fps oynamaya alışmak çok zor ben 2 kere alıp sattım valla olmuyor yani bir yaştan sonra kanser ediyor adamı. Online oynamak istiyorsan bir de PSN PLUS'a domalmak gerekiyor ki safi çöpe giden para. Oyunlar desen kafam rahat alayım dersin pahalı, kardeşlik falan yapayım dersin uğraş allah uğraş yok onun birinci hakkı şurada 2. hakkı burada.

Ben bütün bu dertlerimi bir kasa alarak çözdüm. Hatta 144hz 1ms BenQ ekranı kaliteli bir oyuncu ekipman seti i5 1050Ti SSC ekran kartlı sistemi 3000₺ gibi bir rakama denk getirdim havada kaptım resmen. 2 tane de wireless gamepad logitech 100₺ aldım. İster konsol gibi fifa oyna istersen pubg oyna istediğini yap.

Ben bu kadar kalabalığa gelemem dersen de eğer mini pc topla. Matx anakartlı bir tane Miniküp kasa toplarsın tv nin yanına konsol gibi koyarsın.
  • gozu acik sevisen yahudi  (31.10.17 11:16:44) 
Xbox kesinlikle alma
- Multiplayerda oyuncu sayısı az playstationa göre
- Xbox'ın platform bazlı oyunları az. (Last of us 2 - God of war - Spiderman ) Bu yazdığım 3 oyun 2018 de çıkacak ve hepsi sadece ps4 da. Uncharted da aynı şekilde.

Pro alayım mı almayayım mı diye soruyorsan da bence pro al. Kasası falan daha ince 4k desteği var. Genel performans olarak bir tık iyi fat kasadan.
Para durumunu bilmiyorum ama seni zorlayacaksa fat kasa da alabilirsin çok da mühim değil.
  • nuevo  (31.10.17 11:27:12 ~ 11:27:51) 
Oyuna para harcayacağım diye düşünmeyin, dijital oyun- kardeşlik- alım satım vs. derken çok ucuza getiriyorsunuz zaten. Bütçeniz varsa bence pro alın, zaten ilerde satarken de verdiğiniz farka göre kazanmış olacaksınız. Alırken acele etmeyin, kampanya vs. ile ucuza getirmeye bakın bir de kesinlikle ithalatçı garantili değil Sony Eurasia garantili alın.


  • nopnog  (31.10.17 11:39:22) 
xbox'a dandik deniyor ama bu biraz uydurma bir şey bence. yani birileri bir laf atıyor, millet de denemeden etmeden bu denileni tekrarlıyor gibime geliyor. bende xbox one + kinect var, sadece oyun değil youtube, soundcloud, spotify, internetten film ve dizi izlemece, dans, yoga gibi birçok şey yapabiliyorum ve bu güne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım. tam olarak elim ayağım yani. ps'i olan bi arkadaşım da daha geçen gün bana geldiğinde "ya bu xboxa da haksızlık ediliyormuş galiba" dedi hatta.

online oyun oynamadım hiç, o konudaki performansını bilmiyorum. ama yani kullanmayanın yorum yapmaması lazım bence. ps'i kötülediğimden değil ama deneyip kendin gör mümkünse ya da kullananlara sor.

bir de sırf 4k özelliği için ekstra para vermezdim ben olsam. dediğin gibi xbox one için çıkan çoğu oyun xbox 360'a gelmiyor artık, desteklemiyor çünkü. ama xbox one x ile xobx one arasında böyle bir şey olacağını sanmıyorum. ya da ps4 ile ps4 pro arasında da böyle bir şey olmaz. iphone 6 ile 6s gibi, birinde çalışıp diğerinde çalışmayan bir şey yok.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (31.10.17 11:44:42) 
Ben normal ps4 kullanıcısıyım ilk çıktığında almıştım. Pro çıkınca heycanlanmadım, hiç açıp özelliklerine bile bakmadım. Ama bir arkadaşım evinde test etme imkanım oldu. ps4 ile pro arasında detaycı birisi değilsen çok büyük farklar bulamazsın. Ufak tefek farklar oluyor. Pro'nun çıkması tamamiyle ps4'leri bok gibi yaptık, ps5 çıkartana kadar bu şekilde idare edelim, ayrıyetten 3-5 cebimize bir şeyler kalır mantığı.

Xbox one x ise canavar cihaz sahiden ama Türkiye şartları için uygun değil. Microsoft Türkiye oluşumu berbar, cihaz pahalı ve kendine özel oyun yok. Xbox'ı silelim kafadan :)

Ps4 ve pro fiyatlarını bilmiyorum ama aralarında yüksek fiyatlar yok ise pro al ama eğer bariz yüksek fark var ise ps4 al pişman olmazsın.

Ps4 oyunları Psn üzerinden alırsan 200-250-270 arası değişiyor. Spotçulardan alırsan 150 liradan başlar. Ben spot tercih ediyorum. Takas ise 50 liraya takaslıyorlar oyunu.

Arkadaşın dediği fps konusunu ise; Evet ilk başlarda çok zorluyor ama artık oyunlar özellikle fps'ler gamepad konusunda hassaslaştı. İlk başlarda zorluk çekersin ama insan alışıyor. Ayrıca ps'lerde mutlaka oynaman gereken oyunlar fps'ler değil, Tps'ler oluyor o yüzden takmazsın çok diye düşünüyorum :) 2018 yılı ise ps'ler için bomba gibi geçecek :) Resmen altın çağ olacak. Şöyle koltuğuna yayılıp, yere uzanıp, ps4 oynamanın keyfi babmaşka. Pc'de ise yok optimizasyon, yok kart güncelle, yok fps sorunları, yok bu çalıştırmadı yeni ekran kartı al. Bence daha zahmetli. Alışınca zaten Gamepad rahatlığını başka bir yerde bulamazsın.

Karar senin tabi :) Şimdiden hayırlı olsun.
  • eazy  (31.10.17 11:46:25) 
bende 2 ay kadar önce benzer kararsızlığa düştüm ve xbox one s aldım. teknik özellik anlatacak bilgim yok ancak mevcutta 4k tv yok ve birkaç yıl içinde de almayı düşünmüyorum o yüzden şuan için ekstra para vermeyi gerekli görmedim. olaya maliyet odaklı yaklaştım 900tl ye 2.kol dahil bir aylık bir cihaz buldum onu aldım. yukarda bir arkadaşın dediği gibi çok değer kaybediyor ikinci elde ama avantaja da çevirebilirsiniz. en büyük tercih sebebim oyunların ve aylık üyeliklerin daha ucuza gelmesiydi. o dönem araştırğım kadarıyla gold üyelikle birlikte daha büyük indirimler yapılıyor. her ay beleş oyunlar veriliyor arada sağlamlar da oluyor.p1-p2 diye kardeşlik müessesi de var yarı fiyata oyun alabiliyorsun. ps de olmayan ea accses diye bir güzellik var mesela yıllık 65tl ye bir sürü ea oyununu beleş oynuyorsun.(fifa 17-battlefield 1-star wars-mass efect-battlefield 4-nfs) ben akşam eve gelince yarım saat kafa dağıtayım diye aldım çok para harcamak istemedim. ama yok ben sıkı takipçiyim özel oyunlarıda oynarım aktifim dersen ps al derim.


  • genc irisi  (31.10.17 12:16:16) 
Konsolun olayı exclusivedir. Xbox bu yüzden tırt bi konsol. Gerek yok. Hdr 4k tv alacaksan ps4 pro almayacaksan ps4


  • glamdr1ng  (31.10.17 12:51:06) 
xbox tirt en bastan gec, diger ikisi arasinda da benim 4k tv'im olmamasi ve olmayacagi anlamina gelmedigi icin ps4 slim alip gectim, 1 tb olmasina dikkat et daha dusuk almani onermem, zira oyunlarin kapladiklari alan cok buyuk. cok buyuk fiyat farki yoksa pro alinir. maddi olarak zorlamayacaksa seni pro al gec.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (31.10.17 13:31:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.