[]

turknet abonesi olan var mı?

10. iş gününde lütfedip interneti bağladıklarına dair bir mail attılar fakat kullanıcı adı ve şifreyi girdiğimde modemde dsl ışığı yanmıyor. modem ayarlarınıza girip kullanıcı adınızı nasıl girdiğinizi söyleyebilir misiniz ben mi yanlış girdim acaba? xxxxadsl@turk.net şeklinde girilmiyor mu kullanıcı adı? ayrıca eğer sorun kullanıcı adını yanlış girmemden kaynaklı değilse bina içinden mi yoksa sokaktaki ankastreden mi bağlantılarla oynamak gerekir sizce?




 
daha once dsl var miydi? yani haneye yeni abonelik mi yoksa baska bir dsl saglayicidan gecis mi? kullanici adi formati dogru, sifreyle beraber degistirmen gereken tek sey bu olmali.


  • robokot  (31.10.17 03:19:19) 
genel olarak modem arayuzunde gorebilecegin onemli ayarlar:

VPI 8, VCI 35 olmali. kullanici adi yazdigin gibi, bir de sifreyi giriyorsun. Baglanti tipi PPPoE olmali.

Onun disinda DSL modulation type normalde ADSL2+ olmali ama hattin kaldirmiyorsa ADSL2 veya G.dmt falan secilip denenebilir (max hiz daha dusuk olur). Bunlarla degisik Annex cesitleri denenebilir. Baska da bir seye ihtiyacin olmamali.
  • robokot  (31.10.17 03:22:44 ~ 03:25:14) 
ttnettte iken sorunsuz kullanıyordum, ttnet'i kapattırdım sonra bunlardan açtırdım. 10 gündür turknetin interneti bağlamasını bekliyordum. yani 10 gündür turknet abonesiyken dsl ışığım yanmıyordu.


  • golgi aygıtı  (31.10.17 03:25:12) 
hmm anladim, ben ttnet i kendim kapattirmadim, direk turk.net yapti iptal islemlerini. o yuzden mesaj geldigi anda ttnet baglantim koptu ve yeni (turk.net) sifreyi yazinca hemen baglandim.

daha once dsl vardiysa muhtemelen ev / apartman tesisatinda hic bir sey yoktur. senin bagli oldugun portla alakali bir sey olabilir (araya 10 gun girdiyse senin portu baskasina vermislerdir vs..) sorun sadece sifre olsa DSL isigi yanar ama connection olmaz. o yuzden ariza kaydi gibi bir sey birakmak lazim bence.
  • robokot  (31.10.17 03:27:43 ~ 03:31:06) 
arıza kaydı bıraktım ama anca yarın dönerler sanırım. aslında ben sorun ankastredense şimdi sokağa çıkıp kurcalamayı düşünmüştüm. ders çalışıyorum telefon internetim bitti bitecek ve birkaç video izlemem lazım :D


  • golgi aygıtı  (31.10.17 03:31:29) 
malesef. modemin iki isigi da yanmiyorsa hic senlik bir durum degildir %99.


  • robokot  (31.10.17 03:34:51) 
Daha önce internet veya telefon kullanmayıp da yeni internet abonesiyseniz telekom, turk.net aboneleri için kabloyu kutuya kadar getirip çıplak halde bırakıyor, kutuya bağlamıyor. Kutuya bağlatmak sizin işiniz, kablonuzun bina girişinin hemen içindeki telefon kutusuna bağlandığına emin misiniz?


  • Tutkun  (31.10.17 11:20:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.