[]

Berlin'de yapmadan dönme dediğiniz şeyler-turistik olmasa da olur-

1 hafta Berlin'de olacağım kasımın son haftası.
Genelde akşam saatleri boş olacağım 5'ten sonra.
Ne kadar turist olmasam da turist olacağımı biliyorum.

Müze vs gezmeyi çok sevmiyorum, daha çok oradaki insanlar ne yer ne içer, genelde nerelerde takılırlar, birbirleriyle iletişimleri nasıl, bunları merak ediyorum.

Merak ettiğim şu, 17.00'den sonra hayat Berlin'de nasıl, her yer hemen ölüyor mu?
Diğer merak ettiğim de, yapmadan gelme, şurayı, şunu gözlemlemeden gelme dediğiniz ne var?
Bir de yalnız bir kadın için nereler güvenli nereler güvensiz olur?

Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Gece kulüpleri de ilgi alanımda değil.

 
Berghain'a giremeden gelme. bak gir demiyorum giremeden gelme. bu da bir klasik.

Diğerlerini arkadaşlar yazar.

edit: pardon
  • AlsterWasser  (30.10.17 23:42:30 ~ 23:48:38) 
yani ilgi alanında pek bir şey yok sanırım, daha çok sıradan yaşamı merak ediyorsun. bu yüzden bence bisiklet kirala ve etrafı gez. mitte, prenzlauer berg, kudamm tarafları, kreuzberg...vs. gez işte bisikletinle. ha hava soğuk olur, içlik falan al yanına böyle bir şey yapacaksan. ama keyif alacağından eminim. özellikle 7-8'den sonra trafik de iyice rahatlar, etrafa baka baka gezersin.

onun dışında berlin'de o saatten sonra ölen yerler var ölmeyen yerler var. kreuzberg-friedrichshain tarafları genelde canlıdır. kreuzberg de koca semt bu arada, kotti ve çevresi değil sadece, bergmannkiez taraflarına da gidersin. zaten yolun düşer elbet. cafeler, barlar falan var işte. onun dışında günbatımında kreuzberg'de kanal kenarında yürü, otur, bira alıp iç...vs. elde bisikletle yürü etrafta amaçsızca, keyiflidir. perşembe akşamı mesela yemeğini markthalle neun'da yersin, hoşuna gidecektir. yalnız kalabalık oluyor, uyarmadı deme. friedrichshain, hops & barley'de bira içebilirsin, lezzetliler.

bu arada berlin'in her yeri güvenlidir. sadece mesela görlitzer park'a falan gitmezsin. zaten ne yapacaksın gece vakti parkta. en tekinsiz yerlerden biri kottbusser tor gibi duruyor da orada da her daim hareket var. bi bölgede hep junkyler, arap torbacılar falan oluyor ama polis de ayrılmıyor son zamanlarda o bölgelerden. biraz daha neukölln'e doğru, hermannplatz, sonnenallee kısımlarına da gitmek istemezsin belki. yani bir şey olacağından değil de kendini akşam vakti huzursuz hissedebilirsin belki, bilemiyorum.

son olarak berlin koca bir şehir tabii. ben daha çok kreuzberg-friedrichshain bölgelerinden bahsettim, zira o saatlerde en hareketli yerler buralar olsa gerek.
  • soso  (31.10.17 00:09:07 ~ 00:18:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.