[]

Yiyeceklere ya da kokulara verilen farklı tepkiler

Az önce ayıptır söylemesi ayran içeyim dedim. Dolaptan çıkardım ve bir yudum aldım. Neredeyse kusuyordum öyle iğrenç bir tadı vardı. Ben öyle yapınca annem de merak edip tadına baktı ve lıkır lıkır içti ayranı.

"Nasıl içiyorsun" diye sordum "ayranda sıkıntı yok" falan dedi dumur oldum. Bana göre bozulmuş, ekşi ve leş gibiydi o ayran. Kötü de kokuyordu. Daha önce de benzer bir şey yaşadım. Bir yüz temizleme köpüğü almıştım. O kadar kötü kokuyordu ki değil yüzüme sürmek o kokunun olduğu odada duramadım. Resmen genzimi yakıyor gibi hissetmiştim. Firmayı aradım ürün bozuk kötü kokuyor diye. Orijinalliğini ve tazeliğini sistemden teyit ettiler. Yine de "çok merak ettik ilk defa böyle bir şikayet alıyoruz ürünü gönderir misiniz" dediler. Onlar öyle deyince ben de etrafımdakilere koklattım. Herkes çok beğendi kokusunu.

Başına böyle şeyler gelmiş olan var mı aranızda? Merak ediyorum neden böyle farklılıklar olduğunu. Tamam koku beğenisi görecelidir ama bu beğeni ile alakalı bir durum da değil.

 
benim bir kız arkadaşım pms zamanlarında koku alma duyusunu sapıtıyordu, aklıma o geldi. sokakta triplere girerdi "üff kurtlu kestaneleri pişiriyorlar" diye. benim koku duyum çok keskin değil, o yüzden aksini iddia edemiyordum ama başka arkadaşlarla takılırken böyle tepkiler alıyordu.

dönemsel olmadığına eminsen beyinsel bir durum da söz konusu olabilir. bir bok bildiğimden değil de, doktor dizilerinde beyin hastalıkları böyle enteresan şekillerde gösteriyordu kendini, ayıptır söylemesi oradan özendim.
  • Bruce  (30.10.17 21:05:27) 
şimdi böyle birşey başıma gelmedi fakat birşey merak ettim acaba bu durumda gerçekten bozuk veya kotu kokan şeyler size güzel geliyor olabilir mi diye şey ettim ?


  • Aşk Adamı  (30.10.17 21:15:41) 
@aşk adamı, hayır gerçekten kötü olan şey kötü geliyor. Belki normalden daha kötü geliyor da olabilir normal olan kötü geliyorsa.

@bruce, olmayan bir kokuyu algılama ya da kokuları farklı algılama gibi şeyleri google'a sorunca beyin tümörü falan diyor direkt :)
  • ofelia  (30.10.17 22:09:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.