[]

Turk.net altyapiyi ttnetten kiraliyorsa bu fiyatlari nasil verebiliyor?

Turk.net durumunu bilenle rbiliyordur, ben de yakin zamanda gectim.

Adamlar hattinin kaldirdigi en yuksek hizda kotasiz ve AKNsiz interneti ayda 60 liraya veriyor. Ayri ayri paket falan yok, evine altyapisi olan en hizli internet (adsl veya vdsl, fiber yok sanirim) aylik 60 lira istedigin kadar kullan diyorlar. Taahhut de yok.

Benim anlamadigim, TTNet'in boyle bir fiyat asimetrisine nasil izin verdigi? Benim burada sadece ADSL var. TTNetten ayni sartlarda bir paket istesem (16mbit e kadar, hattin kaldirdigi olcude AKNsiz kotasiz) aylik 215tl istiyor yani turk.net'in 3.5 kati fiyat istiyor. (o da muhtemelen 2 sene taahhut iledir)

Turk.net altyapiyi bunlardan kiraliyorsa ttnet neden bu kadar ucuz fiyat verebilmelerini saglayacak sekilde bir kiralamaya gidiyor? Mantik olarak turk.net kiralarini arttirip sirketi bogmasi gerekmez mi?

Hatta o kadar ilginc ki turk.net e ttnetten gectim, ve butun ttnet iptal islemlerini sizin adiniza turk.net kendi yapiyor. Bu surec icinde normalde zirt pirt arayan ttnet bir kere beni arayip demedi ki "hattinizi iptal etmek rakibe gecmek istiyormussunuz, size soyle bir kampanya sunalim" falan demediler, direk hattim turk.net'e gecti. hatta sanirim kontrat bozuyorsaniz bir miktarini karsiliyorlar oyle okudum bir yerde ama benim kontrat bitmisti tecrube etmedim. yani ustune para veriyorlar nerdeyse.

boyle bir fiyat asimetrisi tuhafima gidiyor ozetle, altinda bir capanoglu ariyorum haliyle. ttnet kendi altyapisini kullanan bir sirkete kendisinin 3.5 kati ucuza fiyat vermesini saglayacak sartlar sunmasindaki sebep nedir? bir bilgisi olan var midir?

 
TTnet'in ucuza internet verme izni yok, aynı şekilde turkcell'in de ucuza tarife sunma izni yok, bu firmalar pazarın büyük çoğunluğuna sahip olduklarından dolayı, rakiplerini yok etmemeleri için ucuza ürün satamıyorlar, aksi takdirde herkes onu kullanır ve rakiplerini yok ederek tekelleşir, tekel olduktan sonra da istediği fiyatı koyar.

TTnet bu sebeple 2015 yılında bir ceza da yemişti galiba, emin değilim ama.
  • atom karincanin torunu  (30.10.17 20:25:14 ~ 20:25:33) 
www.youtube.com
www.youtube.com

ilk videoda anlatıyorlar sistemi. ikincisinde de akn kalktıktan sonra fiyatlardaki muhtemel/mevcut değişimlerden bahsediyorlar.
  • Bruce  (30.10.17 21:09:52) 
@Bruce'un verdigi videolar cok bilgilendiriciymis, merak edene tavsiye ederim.


  • robokot  (30.10.17 22:45:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.