[]

Bilgisayarım toz bataklığında

Eskiden olsa içini açıp en küçuk kosesine kadar supurup temizlerdim. Fanlari acip her yerini temizleyip macun suruyordum. Ama on yillik dyson supurgemizin motoru bozuldu ve tamirci motoru icin 400tl istedi. Sifirlarinin artik 1000 tl oldugunu vs bilmiyorduk yeni supurge aldik 375 tlye ve onceki dyson gibi fircali ucu yoktu. Haliyle bu supurgenin ucu bildigin demir uc ve bu sekilde nasil anarkatima falan yaklastiracam bilemiyorum. Eski supurge gittiginden beri temizlemedim icini. Cok fan gerektiren oyunlari calistirinca yarim saate kendiliginden kapaniyordu pc. Power supply elektrik yettiremedigi icin diyordum ama hayir fanlari temizlemeliyim ve boyle bir sorunum var.

Fanlari ve kasanin icini nasil temizlerim?


 
Eğer vantilatör varsa kasayı açık havaya çıkarıp üstüne hava gönderebilirsin. Vantilatörlerin en hızlı modu bayağı hava yolluyor. Bu şekilde tozlar uçup gider. Fanları sökebilirsen yıka. Bazı tozlar çamur gibi katılaşıyor. Kapanma sorunu varsa termal macun değiştirmekte yarar var.


  • dissendium  (30.10.17 19:15:36) 
Kompresörle de olur mahallede bisikletçi falan varsa hallolur öyle


  • reactionic  (30.10.17 19:16:47) 
Abi zaten elektrikli süpürge ile bilgisayar temizlenmez, hele bi de fırça uç demişsin. Süpürge parçalarda statik elektrik birikmesine sebep olur, anakartın yanmasına kadar tonla sorun yaratabilir. Senin ihtiyacın olan böyle bir hava spreyi.
www.hepsiburada.com

  • Haldamir  (30.10.17 20:11:54) 
Haldamir doğru söylemiş elektrik süpürgesiyle olmaz. 2000 watt fön makinanız var ise 3. seviyeye getirip sogut modta bilgisayarınızın içine tutun. kasada açabildiğiniz heryeri açın o şekilde uygulayın. bunun dısında macun değiştirme sansınız varsa tabi ki onuda yapın bunun ustune hala saçmalıyorsa pc bir parçası gümlemiştir.

söylememe gerek var mı bilmiyorum ama açık alanda yapmanız şart çıkacak tozları hayal edemezsiniz .(
  • Aşk Adamı  (30.10.17 21:02:31 ~ 21:03:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.