[]

neden kulaklıklar bu kadar pahalı?

hep 5-10 liralık kulaklık kullandım. en son çakma iphone kulaklığına 25 lira verdim içim acıdı pahalı diye. neyin nesi bu 500-600 liralık kulaklıklar? sesi daha ne kadar etkiliyor ki? hadi ben buna bu kadar para vermeyi kendim için garipsiyorum, sizin için çok pahalı değil mi bir kulaklık için?




 
kesinlikle çok gereksiz pahalı trdeki her şey gibi. muhakkak kaliteyi etkiliyordur ancak benim muziği dinlediğim aygıt da dandik kulaklık da. fakirlik napalım


  • esneme benide esneteceksin  (30.10.17 17:57:53) 
baya etkiliyor, 250-300'e kaliteli güzel kulaklık bulursun. Ama audiophile olursan 1000+ paralar da verebiliyorsun. Geçen ofisten bir arkadaş aldı 1200'e, aşırı kaliteli bir şey. Biraz daha para kazanırsam ben de alcam.


  • skulldragon  (30.10.17 18:00:15) 
Çok etkiliyor. İnsanlar bu yüzden bu kadar para veriyor, kaliteli ürünlere harcanan gerçekten her kuruş hakkını veriyor. Türkiye den almak aptallık bana göre bu kadar imkan varken. Uygun indirimler ile 400-600 arası çok güzel kulaklıklar alınabilir yurtdışı fırsatları ile.


  • gozu acik sevisen yahudi  (30.10.17 18:02:26) 
Aslında pahalı değil. Türkiye de fiyatı şişiriyorlar. ali express te 100 tl olan kulaklık buradaki internetten satışlarda 300 tl ye satılıyor. mağazadakilere bakmıyorum.


  • silver apple  (30.10.17 18:26:07) 
Bu senin beklentine gore degisir.

Ama bir basladin mi sadece kulaklik ile kalmiyor olay.

Bi kere studyo kulakligi ise (ki buyuk ihtimal oyledir) giris empedansi yuksekdir. Buda demekdir ki senin o 25 liralik cakma ayfon kulakligini taktigin kaynak(telefon-pc vs.) onu beslemeye yetmicek. Gibi gibi..

Ama arkadaslarin dedigi gibi yurt disindan almak en mantiklisi. Su an kulagimdaki 180 dolarlik kulaklik hepsiburadada 878 TL. Etmez.
  • bir3iki7  (30.10.17 18:43:58) 
etkiliyor ama türkiye'deki her elektronik alet gibi gereksiz pahalı. mesela bana da oyun fiyatları aşırı pahalı geliyor.


  • nothing in my way  (30.10.17 18:47:22) 
turk lirasi genelde degersiz oldugu icin baya pahali olduklari dogru. bazi markalarin da sisirilmis fiyatlari oldugu da dogru.

ama mesela telefonla gelen bir iphone kulakligi ile 5-10 liralik isportadan aldigin bir kulakligi bile pespese karsilastirsan arada daglar kadar fark oldugunu goreceksin. 5-10 liralik isporta kulakliginda ses baya aluminyum folyodan geliyormus gibi ciliz olur. fiyati belli biryer kadar arttirirsan kolay / hemen hissedilebilir farklari elde etmen olasi, ama belli bir yerden sonra hobi kategorisine girmeye baslar ve iki kulaklik arasindaki hissedilir ses farki, fiyatlari arasindaki fark kadar buyuk olmamaya baslar.

o yuzden dedigim gibi 5-10 liralik kulakliklar cidden cok kotudur ama tahammul edilebilir bir ses icin 500-600 lira vermene de gerek yok.
  • robokot  (30.10.17 18:52:21) 
Kimisi gerçekten pahalı,kimisi paranın hakkını veriyor, özellikle uzakdoğulu kardeşlerimiz bu hi-fi olayında güzel ürünler yapıyorlar onlara bi bakmanızı tavsiye ederim. Ben kafaüstü olarak isk hp2011 kullanıyorum gayette memnunum, iem olarak vsonic vsd3s , phonak pfe 112, vsonic gr07 ve son olarak one more triple kullandım ama içlerinde en çok gr07yi beğendim.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (30.10.17 19:12:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.