[]

Doğalgaz kombi - tam ısıtmıyor gibi

Cumartesi itibariyle kombinin peteklere giden tarafını da açtık ama evi pek ısıtmıyor. Sıcaklık olarak 60 santigrat dereceye ayarladım

- Tüm peteklerin vanaları altlı üstlü sonuna kadar açık
- Hepsinin vidasını hafif açıp biraz su akıttım, sonra tekrar sıktım.

Kombi mutfakta, mutfaktaki petek gayet cayır cayır yanıyor ama yan odalar baya cılız gibi. En uzak tarafta olan banyodaki peteklerde en ufak ısınma yok.

24 saatte kombinin indeksi 4-5 birim kadar arttı. Neyi yanlış yapıyor olabilirim?

Bir de sıcaklığı 60 yapmamıza rağmen hep 60ta kalmıyor, bazen bakıyorum 40 45e falan düşüyor sonra tekrardan yükseliyor. Bunu 60ta sabitleyemiyor muyuz?

Ekleme: Bu arada ev ufak 70 metrekare falan sanırım.

 
adres : fatih bank :)

hocam uzun süre temizletmediyseniz temizletin. ayrıca peteklerde hava olabilir.

www.youtube.com
  • qobel  (30.10.17 12:03:02) 
Eve 4-5 ay önce taşındık. Daha önce temizlendi mi ... hiç zannetmiyorum.

Soruda anlattığım vida gevşetip su akıtma işi peteklerdeki havayı çıkartmak için yeterli değil mi ?
  • elon  (30.10.17 12:05:48) 
Kombinin çıkış tarafında bir tıkanıklık varsa su az gidecektir peteklere. Eğer tesisat eski ise bir temizlemeyi deneyin. Zamanla pas dolmuştur filtreye. Ama havasını almak yeterli gelir ilk başta. Ayrıca kombiye yakın olan peteklerin ayarını kısmayı denediniz mi? Ben memlekette evdekilerden habersiz kombiye en yakın petekten başlayarak girişi ilk önce %100 açtım. Sonra %50 kapattım. Uzak peteklere sıcak su gitmeye başladı ve tesisatta son borulara ve son peteklere sıcak su gitmeye başladı. Biraz ısınabildim. Ama kendi evimde böyle bir şeye hiç gerek duymadım.

Kombiyi 60 dereceye ayarlarsanız bir süre evi ısıtır ve suyun soğuduğunu ölçünce tekrar ısıtmaya başlar. Sürekli olarak gaz yakmaz bu sayede. Ama bunu sürekli bir derecede sabit tutacak bir sistem var mı bilmiyorum.
  • ceyhan prensi adana  (30.10.17 12:18:32) 
kombinin basıncını kontrol edin


  • kveldulv  (30.10.17 22:48:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.