[]

Solucan gübresi üreticiliğinin aslı astarı var mı?

Gireceğimden değil de medyada sürekli solucan gübresi üreticiliğinin reklamı yapılıyor. Yok şu kadar parayla başladı, milyon tane solucanı var diye. Bana hoax yaratma çabası gibi geldi. Gerçekten denildiği gibi mi?




 
reis hoax olabilir de olmayabilir de
ama uretimi biliyor musun nerede satacagini biliyor musun
bilmiyorsan hic girme derim

simdi bana da derler firma acti ilk senede 500 k usd ciro yapti
gelsin yapsinlar onlar da :)
yani is firma degil is alıcıları bilmekte iliskiyi iyi tutmakta
sen yine yaptir solucanı baska yere musteri varsa
  • kingcyrax  (30.10.17 02:59:27) 
Solucan gübresi hpax değil ama pazarlanmasinda hoaxlar var. Yapsaniz para kazanirsiniz muhtemelen ancak kolay bir iş değil devamli özenle uğraşilmasi lazim. Teorik verimler tutmayabilir. Vs vs


  • tukenmez adam  (30.10.17 03:00:28) 
herkes övüyorsa aslı astarı yoktur . girenlerin %99 u batar . net


  • uzman pratisyen  (30.10.17 03:03:21) 
uzman pratisyen arti 1. herkesi zengin ediyorsa kimseyi zengin etmiyordur :)


  • baldur2  (30.10.17 04:00:42) 
Yahu bilen bilmeyen konuşuyor ona bitiyorum :) En yakın arkadaşlarımdan birisi deneme amaçlı başladı yaklaşık 6-7 ay önce. Çok küçük bir meblağ ile (650-700 lirası arası bir şey) Evinin arkası müsaitti. Geçen ay 8 bin liraya sattı aldığı solucanların bir kısmını. Çocuk sosyal medyada pazarını iyi kurdu şimdi telefonlara bakamıyorum diyor. Ben en ince detayına kadar sordum çünkü bana da mümkün gelmiyordu ama az biraz kafasını kullanan sıyrılıyor gidiyor. Yaptığı iş de çok yok 2-3 günde bir besliyor hayvanları (yeme de para gitmiyor zaten, araştıran bilir)


  • Golden Ratio  (30.10.17 04:11:45) 
golden ratio can
hocam bu isi bilmiyorsa girmesin dedim
hoax olabilir de olmayabilir de
ama biliyorsa yapsın kimseyi tutmuyoruz
arkadas da hoax mi degil mi diye sormus gireyim mi dememis
  • kingcyrax  (30.10.17 10:33:43) 
Turkiyede yuz insandan yuzu de is kurmak ister 50 si sadece geyigini yapar 40 i her ise kulp takar 5 i kendi kapasitesinin ustunde is kurar batar 5 i de cesaretle kendine uygun is kurup yurur gider.95 i de o kazanan besin kazancinin altinda bisuru sey arar.


  • a r a m i s  (30.10.17 11:19:39) 
satacağın yer garanti ise para kazanabilirsin.

o övücülerin övme sebebi elindeki solucanı da satmak çünkü ilk başta aldığı solucanı çok kolay 3-5 ay a katlayabiliyor. övecek ki sana solucan satsın.

kimisi sadece solucan üretiminden para kazanır kimisi gübreden.

ben yorumlarda fake olduğunu da gördüm neden dersen. gübredeki kaliteyi herkesin yakalamadığını. gübreyi alan kişi lab. değerlerinin iyi olmadığını bahane ettiğini söylüyordu.

bence bu iş yapılacaksa kendi bir tarım arazin olacak ve çıkan gübre senin tarım arazinde (öncesinde yapulan ilaç gübre masrafları ) kullanılacak. anca öyle.
  • qobel  (30.10.17 12:19:32) 
Bu işlerden anlamak lazım. Arkadaşımın babasının çiftliği var. Zaten baya şeyi satıp ticaretini yaparken solucana geçtiler. Golden ratio +1 yetişemiyorlar şimdi telefonlara. Gittikçe de büyütüyorlar. Uğraştıran bir şey de değil


  • jazzabel  (30.10.17 13:53:54) 
@kingcyrax üstad, bahsettiğim arkadaşın bu konuyla ve ticaretle ilgili hiç tecrübesi yoktu, zaten bahsettiğim çocukla liseden beri aynı sınıftaydık, ünide aynı evde kaldık 4 yıl. Önce bu işi yapanlara ulaştı, danıştı. Sonra küçük bir sermayeyle girdi bu işe. Yani hoax olması için söylentilerin yalan olması lazım. Ben de diyorum ki, bu işlerle hiç alakası olmayan ama zeki bir arkadaşım bu işe girdi ve şu an çok iyi kazançlar elde etmeye başladı. Yoksa ben de bu işe başlamadan adam gibi kar edemiyeceğini hatta zarar edeceğini düşünüyordum :) Ha ama şöyle de bir olay var bu iş çok yaygınlaşmaya başlıyor, tahminim 1-2 yıl sonra yapanlar güzel paralar kazanamıycak. Malı götüren şimdi götürüyor.


  • Golden Ratio  (30.10.17 18:11:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.