[]

ev sahibi?

evde bir seneyi yeni doldurdum. bu bir sene zarfında ev sahibi hiç aramadı beni. ben de sektirmemeye çalıştım ödemeleri. kendisinden memnunum ama bu sene aynı apartmandaki dairelere benden daha ucuza giren kiracılar olduğunu da ekleyeyim.

şimdi bu seneki zam için telefon açmasını bekliyorum. eğer açmazsa ben arayayım mı? bir bilene sordum, dedi ki "sen ararsan daha insaflı davranabilir". ne yapmalı?


 
arama bence. ev sahibi ararsa da binadaki kiracıların daha ucuza oturduğunu (ev özellikleri aynıysa tabi) zam istemediğini söyle. çok ısrar ederse belirttiği zammın yarısında anlaşın


  • kutukcu  (30.10.17 01:44:18) 
insaflılığından değil de, sen ararsan koz elinde olur; derim ben.


  • dafaisss  (30.10.17 01:46:42) 
Arama zam için ararsa cıkabilirim daha ucuz evler var de


  • steward  (30.10.17 12:05:49) 
Normalde sözleşmeniz varsa, ev sahibi ile her ay görüşmenize gerek yok.

Kira artış oranları enflasyona bağlanmıştır. Eğer aranızda özel bir şey konuşmazsanız standart orandan zam yapmanız lazım. Oranı araştırırsınız.

Bence arayıp, bir hal hatır sorun. Durumu izah edin, diğer kiralardan örnekler verin ve "bu sene zam yapmayalım kiraya" deyin. Bence en uygunu bu.


.
  • kartallar yuksek ucar  (30.10.17 12:17:21) 
zammı kendiliğinden yap. yoksa başın ağrır.


  • dramadi  (30.10.17 12:17:23) 
sözleşmemiz yok. işlerin kağıt üzerinde değil de daha çok hatır, gönül, sözle yürüdüğü ufak bir ilçede yaşıyorum. geçen sene de zam hakkında bir şey konuşmadık eve ilk geçerken.

aramamasından kastım, telefon açıp da "bu ay kirayı geciktirmeyelim" vs. türü konuşmalar yapmadı. evet, bu iyi bir şey.
  • sanat guresi  (30.10.17 23:21:06 ~ 23:23:30) 
üfe ye göre yapman gereken zammı hesapla ve yeni dönemde kirayı o kadardan yatırmaya devam et, apartmandaki diğer kiracılar seni ilgilendirmez, serbest piyasa...


  • patty duke  (30.10.17 23:29:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.