[]

Avusturalya’da Ne Ucuz?

Selamlar.

Türkiye’de pahalı olup Avusturalya’da ucuz olan bir şey var mı? Onun dışında Sydney ve Melbourne’de bilindik şeyler dışında ne yapalım nerelere gidelim?


 
telefon
teknolojik urunler
parfum
kaliteli kiyafet markalari, timberland botlar, north face urunler, new balance - skechers ayakkabilar, tommy hilfiger veya calvin klein gomlekler, pantolonlar vs.. new balance 2-3 haftada bir sitesinde yuzde 40-50 indirim yapiyor, 50 avustralya dolarina bulabilirsin guzel ayakkabilar. olmadi melbourne south wharf'ta dfo outlet var, bin tane magaza var, sansina muthis indirimlere denk gelebilirsin. gezmen bir gununu alir.

ilk aklima gelenler, tabii dogal olarak 3 ile carpacaksin turkiye'den gelen biri olarak, burada yasayip kazansaydin cok daha fazla sey ucuz gelirdi gozune
  • baldur2  (30.10.17 00:46:48 ~ 00:50:33) 
baldur2'nin soyledigi gibi alsinda TL'ye cevirince pek ucuz bir sey var diyemeyiz. Ama listeye ben de asagidakileri ekleyebilirim:
-Buranin yerli urunu olan UGG bot alabilirsiniz.
-Kamp / outdoor veya doga sporlariyla ilgileniyorsaniz uygun fiyata guzel ekipmanlar alabilirsiniz. Hem cesitlilik anlaminda hem de fiyat iyi diyebiliriz. (Anaconda, rays, rebel magazalari)
-skechers +1
-benim cok anladigim bir konu degil, spesifik olarak magaza urun belirtemem ama protein tozu, gida takviyeleri falan bol ve kismen ucuz deniyor.

Melbourne tarafi icin konusmak gerekirse sehire yakin standart turlar rotalar haricinde imkaniniz varsa araba kiralayip Wilsons Prom, Ocian Drive + Otway National park yapabilirsiniz (Sehir merkezinde kalacaksaniz ve takilacaksaniz park yeri cok dertli ve maliyetli olur aklinizda olsun). Kanguru beslemek sevmek isterseniz Ballarat Wildlife Park'a gidebilirsiniz. Sorrento veya Yarra Glen taraflarindaki wineryler gormeye deger. Sehirde onlarca butik brewery var. Onlardan birine gidip taze taze bira tadabilirsiniz.
  • mononoke  (30.10.17 04:18:46) 
seker,sut,et,benzin,araba


  • tezek  (30.10.17 05:59:17 ~ 05:59:36) 
tr'ye geliste genellikle whittaker's cikolata, et, sarap, rom gibi urunler goturduk.
ayrica hediyelik ahsap bumerang, anahtarlik, tsort gibi seyler oluyor.

gezmek icin daha once soyle bir yanit yazmistim: www.eksiduyuru.com


"(...) melbourne icin tramvaya binip cbd civarini gezersiniz. botanik bahcesini gorun. yarra vadisi'nde sarap icebilirsiniz. euroka kulesi'ne cikip manzaraya bakabilirsiniz. st kilda kumsalinda keyif catabilirsiniz. dogal parklari seviyorsaniz grampian'da kamp yapanbilirsiniz. lygon sokagi'nda yemek yersiniz. daha da zaman, vasita filan varsa ballarat'i filan gezebilirsiniz.


sidney'de yapacak sey boldur.
darling limani, opera binasi, cockle korfezi, akvaryum filan tek gunde gezilir, hatta ogleden sonra bondi kumsalina uzanilabilir. burada guzel kahveciler, lokantalar da vardir. yine kent merkezinde cbd'de gezilecek, gorulecek yerler var. hyde park civarinda gezinebilir, katedrali gorebilir, botanik bahcesinden manzaranin tadini cikarabilirsiniz. yuksek mahkeme binasina cikarsaniz guzel bir cafe vardir (hala aciksa), buranin manzarasi sahanedir. daha zaman varsa centennial park tarafina uzanabilirsiniz azicik icerlerde.
bondi'a ayri bir gun ayirmak isterseniz, oradan yuruyerek dogu kumsallarini gezmek hos bir secenektir.
ben olsam kopruyu yuruyerek gecerdim, kuzey kiyisinin da havasini almis olursunuz. adrenalin isterseniz kopruye tirmanis da yapiliyor (biraz pahalidir, ama fotgrafinizi da cekiyorlar :P )
mavi daglar mutlaka gezilir. dogayi seviyorsaniz royal ulusal parki'na, ku-ring-gai chase ulusal parki'na gidebilirsiniz, kamp da yapabilirsiniz.
kuzey semtlerinde manly'nin havasi, kumsali guzeldir. o taraflarda (toplu tasima ile cok uzak) palm beach, dee why, mona vale kumsallari filan guzeldir.
zaman varsa bir vapura atlayip taronga hayvanat bahcesi'ni gezin (giris biraz tuzlu, ve oldukca buyuktur. gezmesi epey zaman alir)
zaman bolsa, vasita varsa, araba surmeyi seviyorsaniz guneyde wollongong'a araba surmek keyiflidir.

bir cirpida, calakalem aklima gelenler boyle. (...)"
  • viva paulista  (30.10.17 09:11:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.