[]

bu saatten sonrs programlama öğrenilir mi

35 yaşındayım sözel bölüm mezunuyum ticaretle uğraşıyorum ve iyi derecede ingilizce biliyorum

bilgisayarla office düzeyinde sıradan bir kullanıcıyım. bu profil için yazılım fln öğrenmek istiyorum ama yapabilir mşyşm bilmiyorum. hayatımds hiç kod yazmadım, kod görsem bomba sanırım o derece yani

bir çok kurs var 80 saat 120 160 saat fln ama bunlars gitsem bir faydası olur mu ? bu saatleri bitirince kodcu yazılımcı olmayacağımın farkındayım.

yani kişiye göre değişir ama freelance bir şeyler yapabilmek için ne kadsrlık bir zaman harcamak gerekir ?

hangi programdan dilden başlamak lazım

istanbul için işini iyi yapan nereyi önerirsiniz ?

 
bu işin ehli falan değilim, hatta üniversitede aldığım progralama dersi( mühendisler için zorunlu bir ders malum genel olarak) programlama kısmının bile mantığını anlayamadım bir türlü. ama bir şey var gerçekleşmesini istediğim eğer o olursa iö bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum. hayatın bizi nereye yönlendireceği belli olmaz.

tabi sizin için belki bu durum zor olabilir evliyseniz falan. benim yaşım hem daha genç hem de bekarım. neyse, kursa gitmeden önce udemy'den falan 25 liraya bir kurs alarak başlayabilirsiniz. madem bir ingilizce altyapınız var yabancılardan da alabilirsiniz kursu. biraz bir şeyler öğrendikten sonra da kursa gitseniz, olmaz mı?
  • blue eyes white dragon  (29.10.17 20:08:56) 
Freelance iş yapmak için sağlam temel gerekiyor. Kolay değil yani kaldı ki sözelciymişsin. Analitik düşünce ve algoritma kurma becerisi programlama dediğin şey. Ha deyince öğrenilen bir şey değil oturan bir düşünce sistemi.

Bence başla ne kadar süreceği sana bağlı ama iş yapmak için öğrenmek biraz üst bir hedef.

Tavsiyem c ve sistem programcıları derneği. Mecidiyeköy'de kurs.
  • kendi kendine yasayan yavrucak  (29.10.17 21:11:48) 
Udemy tarzi yerler +1

Akilda bir proje varsa udemy’den sonra onu gerceklestirirken daha cok sey ogrenirsiniz. Mevcutta olan bir yazilimi kendinizce de yazabilirsiniz.

Evliyken falan zor olur baya tabi, cok istemek lazim.
  • fakyoras  (29.10.17 21:13:00) 
Dil olarak tavsiyem python. En kolayı o.


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (29.10.17 21:14:24) 
işsiz çok genç yazılımcı var.
aralarından sıyrılmak zor.
bu alanda bir fazlalık oldu zaten.
hiç uğraşmayın bence.
  • herhaltibiliyoring  (29.10.17 21:14:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.