OP5 için konuşursak, Avrupa-Çin ayrımına fazla takılma derim. Zira kalite veya şebeke konusunda bir fark yok.
Onun haricinde ben olsam yurtiçindeki satıcılardan alırım. Her halükarda fiyat aşağı yukarı aynı oluyor, dolambaçlı iş yapıp vakit kaybetmeye gerek yok. Imei konusu da şanssız değilsen genelde patlamıyor. Satıcılardan alırken de Avrupa diyip fazla para verme; dediğim gibi, bir fark olmadığı için adam yine Çin'den getirttiği alete Avrupa kutu bulup sana veriyor ve sen de bunu anlayamıyorsun. Hatta kimi uyanıklar Avrupa (UK) diyip yine aynı uçlu adaptörlü olanları dayıyorlar. Her halükarda Çin'den gelecek o cihaz yani. Nereden alırsan al böyle.
Dolayısıyla, ucuz fiyata yurtiçinden almaya bak derim. Garanti falan hep hikaye bu tür cihazlar için (yani resmi distribütörü, yerleşik servisi vs olmayan ürünler için). Ayrıca yanlış bilgilere rastlarsanız da inanmayın, bu telefonun resmi distribütörü falan yok burada.
www.youtube.com 
Ekleme: Jelly effect de anlatılmış.
Mutlaka izlemişsindir ama güncel örnek olarak burada da OP5 ile ilgili bazı hususlar anlatılmış almak isteyenler için.
Edit: Xiaomi konusunda da bir ekleme yapayım: Seramik olanlar düşme testinde bariz daha zayıf. Çünkü Xiaomi ekran ve seraik arasına yumuşak bir tampon malzeme koymadığı için iki sert materyal titreşimi olduğu gibi bir diğerine geçiriyor ve çatır çutur çatlıyor alet.