[]

prag - krakow - berlin

önümüzdeki hafta yola çıkıyorum. bu 3 şehri gezeceğim.

prag için terezin ve hayvanat bahçesi
krakow için auschwitz ve tuz madenleri
berlin için pergamon müzesi

bunların dışında gidilecek yerler, yemek yenilecek restoranlar, içilecek publar şeklinde tavsiyelerinize açığım.

 
Berlin;
Müzeler: Altes Museum, Neues Museum, Altenational Galerie, Deutsche Historisches Museum, Deutsche Technisches Museum, Naturkunde Museum, DDR Museum.

Hava güzelse eger; Tiergarten, Treptower Park, Victoria Park

Bira için: Lemke Berlin
Yemek icin: Bürgermeister, 60s Diner, Mustafa Demir's Gemüse Kebap'ta döner.
  • chitosan  (29.10.17 16:25:45) 
pragda agharta jazz club, klementinum kütüphanesi ve karlovy lazne.
berlinde east side gallery ve parklar. yemek için que pasa.

  • bxgx  (29.10.17 16:55:10) 
auschwitz'e gidiyorsan terezin'e gitmeye gerek yok bence. bir seyahate bir konsantrasyon kampı yeter.

prag için:
öğle yemeğinde çek yemekleri deneyebilirsin. hotel u medvidku'nun restoranını tavsiye edebilirim. yerel yemekler ve kendi yaptıkları biralardan içebiirsin.

akşam için de La Casa Blů. kaldığım 5-6 ay boyunca en çok gittiğim, atmosferi en çok hoşuma giden yerdi. bir latin amerika restoranı.

canlı müzik eşliğinde güzel bir akşam için reduta jazz club. zamanında bill clinton'ın da ziyaret edip saksafon çaldığı bir yer.

baya lokal bir ortamda çek yemekleri yiyeyin dersen "Lokál Dlouhááá" diye bir çek restoranı var. burası bulabileceğin en salaş ortam. yalnız içerde sigara filan da içerler, baya dumanaltı olur :D

biraz daha modern bir ortamda çek yemekleri yemek için "Potrefená Husa Hybernská" yı önerebilirim.

bir de nase maso diye bir kasap var. küçük bir yer ama orda ayak üstü burger ya da sosis filan yiyebilirsin. hızlıca bir burger atıştırmak için ideal bir yer. baya beğeniliyor.

içine nutella doldurtukları trdelnik'ten yemeyi de unutma.

turistik aktiviteler içinse bir kere ilk başta önereceğim şey free walking tour lar. internette aratınca çıkıyor. bir rehber sizi önemli yerlerde gezdiriyor. hatta farklı farklı free walking tour lar olabilir başka temalı yürüyüşler için.

onun dışında gezilecek nereler var dersen: charles bridge, prague castle, old town square, astronomical clock, St. Vitus katedrali, petrin tower, dancing house, lennon wall, letna park.
  • king lizard  (29.10.17 16:57:16 ~ 16:59:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.