[]

python'a geçeyim mi?

selam programcılar. şimdi ben java biliyorum. hep onunla çalıştım ama şöyle bir problem var. javada çok şey yazmam gerekiyor. basit komutlar bile yok. dosyaya bir şey yazdırmak için veya okumak için bir sürü şey yazmak gerekiyor örneğin. bu çok kolay olmalı. dosyadan okuyan, dosyaya yazan bir komut olmalı ve basitçe halletmeliyim. python öyleymiş duyduğuma göre. hatta şimdi aklıma geldi mesela javada girilen iki sayıyı toplayıp cevabı veren programda scanner tanımlamak sonra system.out.print filan yazmak lazım. bu çok amele. oysa ki scan, print diye 2 fonksiyon olsa tamam.
python bilgim 0. javayı bırakıp geçeyim mi pythona? algoritmik olarak çok büyük farkları var mıdır? mesela javada düşündüğüm algoritmayı pythonda da kurgulayabilir miyim? şunu demek istiyorum. mesela javada kullandığım arraylar için olan deepcopy - shadowcopy problemlerinin çözümünü biliyorum. aynı mantığı pythonda kullanabilir miyim? sadece syntax olarak mı öğrenmem gerekecek? yoksa düşünme tarzını, algoritma tarzını da yenilemem gerekir mi?



 
ben genelde akademik olarak kullanacağım. big data, internetten veri çekmek, algoritma geliştirme, simülasyon, nesne tabanlı olarak programlama. genelde bu tip şeylerle uğraşıyorum. javada yazarken hata oluyor(program çalışıyor hatadan kasıt algoritmanın içindeki hata, program yanlış sonuç veriyor diyelim), çözene kadar saatler gidiyor ya.
mesela dosya işlemlerini öğrenmek için bir sürü vakit kaybetmiştim, hatırlıyorum.

aslında ihtiyacım olan şey; aklımdaki algoritmaları en kolay şekilde kodlayabilmek.
  • gonul_isleri  (29.10.17 15:07:39) 
Akademik içinse python ideal. Scientific code language demiyorlar boşuna. Kolayca öğrenirsin ve istediğine devam edersin ama bence python'ı seveceksin:)


  • kendi kendine yasayan yavrucak  (29.10.17 15:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.