[]

hangi rusya şehrine gitmeli?

kazan mı samara mı?

dünya kupası çeyrek final bileti alacağım nasipse. hangi şehri gidip görmek iyi olur sizce. moskova ve petersburg'a gideceğim diğer şehirler, üçüncüsüne karar veremedim.

buraları görmüş olanlar fikir verebilirse sevinirim.

 
tabii ki kazan, tartışmaya açık bir tarafı bile yok.


  • der meister  (29.10.17 12:45:57) 
nedenleriyle olursa daha iyi olur. bildiğim kadarıyla samara da kazan kadar büyük bir şehir.


  • antikadimag  (29.10.17 13:09:26) 
kazan, tataristan'ın başkenti. rusya'nın en zengin ve en modern şehirlerinden biri. universiade ya da ona benzer bir etkinlik düzenlenmişti geçtiğimiz yıllarda. altyapısına, görünümüne vs. çok para harcandı. samara çirkin bir yer diyemem ama ikisini kıyaslarsak kazan açık ara galip gelir. bu soruya da "samara" diyecek bir tane rus tanımıyorum açıkçası. kazan sadece rusya'nın değil avrupa'nın en güzel ve özel şehirlerinden biri. hem geleneksel hem modern. bir sürü kültüre ev sahipliği yapıyor. türk olarak ilgini çekebilecek bir sürü özelliği, görülmeye değer yeri var. hatta şanslıysan türkçe iletişim kurabileceğin bir yer.

samara gibi 5-6 tane şehir vardır rusya'da ama kazan gibisi yoktur. ufa da kazan gibi mesela ama o kadar güzel ve özel bir yer değil. kazan tarihiyle, kültürüyle bin basar samara'ya.

samara'nın nüfusu yanıltmasın. öyle baktığında evet aşağı yukarı aynı büyüklükte yerler gibi görünüyorlar ama saydığım şeylerin neredeyse hiçbiri samara'da yok. orası sadece gelişmiş, zaman içinde semirmiş bir sanayi kenti. kazan ise bilmemkaç yüz yıllık tarihe sahip, rusya standartlarında fazlasıyla modern, özel bir şehir.

bence rusya içinde tek rakibi moskova ve peter olur kazan'ın, gerisi hikaye. o yüzden samara'yla karşılaştırılamayacağını düşünüyorum.

o taraflarda başka bir şehir de göreyim dersen bence ya nijni novgorod ya da ufa'ya git. yanlış hatırlamıyorsam ufa'da maç yok yalnız, statta izleyeyim dersen nino iyidir. hem en az samara kadar büyük hem de yine özel bir şehir. tarihi dokusu neyin var. samara bursa gibi bi' yer yani, gelişmiş ve nispeten yaşanılabilir bir yer olsa öyle ahım şahım bir özelliği yok. nijni novgorod savaşlardan da pek etkilenmediği için çooook güzel, müzelik şeylere sahip. kazan keza. samara'da bunların hiçbiri yok. varsa da nn-kazan ikilisinin onda biri kadar falandır.
  • der meister  (29.10.17 13:21:42 ~ 13:21:57) 
Kazan ama Rusiyanın ən güzel kızları da samarada.


  • gameofannen  (29.10.17 14:55:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.