[]

Ölüme üzülmemek

Merhaba,
Hiç sevmediğiniz ve hatta nefret ettiğiniz, hayatı boyunca size zararı olan bir insanın acılar çeke çeke bir hastane köşesinde ölmesinin ardından, üzülmüyoe hatta seviniyorsunuz diyelim. Bu kişi ile de aranızda bir kan bağı var. Böyle düşünmek sizi kötü bir insan mı yapar yoksa böyle düşünmek gayet insani bir ruh hali midir?



 
Başıma geldi kötü bir insan değilim ben ya:)


  • benaslindayohum  (29.10.17 01:29:35) 
birine bir zarari olmayana kotu insansin demem. insan hissettigi sey yuzunden kotu olmaz. o hissinden hareketle davranir birine zarar verirse (maddi manevi) o zaman anca. icinde tutuyorsan dedikodusunu yapmiyorsan orda burda oh oldu demiyorsan, erit icinin yaglarini kime ne?


  • robokot  (29.10.17 01:35:42) 
Gayet insani. Kotu biri degilsin. Yani sirf bunu dusundugun icin kotu biri olmazsin. Sen o durumdayken kimse sevinmesin, oyle biri olmaya calis.


  • dougsampson  (29.10.17 01:36:38) 
Kötü birisin bana göre. Bu hayatta karşılaşılan acılar ceza değildir. Mini etek giyen kadına tecavüzü hak etti denmesiyle hayatında kötü şeyler yapmış birine acıyı hak etti demek aynı şey. Kanser hastaları da acı çekiyor bazen. Bu durumda o insanların suçu ne? Acıyı, şiddeti hiçbir şekilde terbiye mekanizması olarak görmüyorum. Birinin ölmesine sevinebilirsin. Birinin ölmesine üzülmezsin. Ama birinin acı çekmesinden mutlu olmak sağlıklı bir ruh hali değil.

Edit: Bu arada kötü birisin derken bu soru bağlamında kötü birisin. Yoksa on numara bir insansındır. Bilemeyiz. Ona bir şey demiyorum.
  • dissendium  (29.10.17 01:57:54 ~ 02:01:42) 
bir insanın acı çekere ölerek üzülmemem için o kişinin gerçekten ama gerçekten bana çok ciddi bir zararı dokunmuş olması lazım. mesela tüm nefretime ve kinime rağmen, malum kişinin acı çekere ölmesine sevineceğimi sanmıyorum. ölmesine sevinirim, acı çekerek ölmesine sevinmem büyük ihtimalle. gerçi emin değilim.

eğer ciddi anlamda senin hayatına zararı olmadıysa bir insanın acı çekerek ölmesine (ölmesi değil bak, acı çekmesi burada kilit) sevinmek bence iyi bir insan özelliği değil.
  • sen git ben geliyorum  (29.10.17 02:48:00) 
"acılar içinde öldü" cümlesini duyup yada ayrıntısını dinleyip üzülmemek ile o insanın acısına bizzat görerek şahit olup üzülmemek farklı şeyler. birincisi insani bir ruh hali olabilir çünkü dinlediğimiz ilk masallardan itibaren kötü insanların cezayı hak ettiği üzerine bir etik anlayışı inşa etmişiz, tanık olmadığımız bir acı karakterlerini daha iyi bildiğimiz bir masaldan ibaret. ancak ikincisinin daha içgüdüsel, insanın doğuştan gelen empati duygularını açığa çıkarması beklenir; bunda mutluluk ve haz varsa kişinin psikolojisinde sorunlar olduğuna işaret edebilir.


  • kaichi  (29.10.17 03:10:06) 
mezar toprağına işeyeceğim kan bağı olan adam var !


  • uzman pratisyen  (29.10.17 03:18:37) 
şimdiki zamanda zarar veriyorsa sevinebilirim, geçmiş zamanda zararı dokunmuşsa sikimde olmaz . Kötü veya iyi olmakla ilgisi yok konunun ayrıca.


  • eksimeksi  (29.10.17 08:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.