[]

Harici hard diskim bozuldu sanırım

WD 2 tb lık harici hard diskimden 4-5 defa takır takur ses geldi. Işığı yanıyor ama bilgisayar görmüyor :/

Umarım veriler gitmemiştir ya. Benim kullanıcı olarak yapabileceğim bir şey var mı? Kutunun içini açıp hdd ye ulaşmak falan...


 
aynı harddiskle ilgili aynı sorunu yaşadım ışık yanıyor fakat bilgisayar görmüyor. usb kabloyu değiştirdim sonuç değişmedi. Kutuyu açmayı falan düşündüm ama çözümü adaptörü değiştirmekte buldum. Adaptörü değiştirdim ve harici gayet sorunsuz eskisi gibi çalışmaya başladı.


  • presto  (28.10.17 20:51:13) 
Denerim ama merak ettiğim adaptör bozuk olsa ışık yanmaz diye düşünüyorum ama denicem bunu umarım olur :/


  • denizaya  (28.10.17 21:04:41) 
WD 2 tb elements kullandığım harici hard disk, adaptör kablosunda bir sorun vardı tekrardan bağlantı yapmıştım. Bozulduğunda ise ışık yanıyordu ama sabit yanıyordu, hard disk çalışırken ışık yanıp sönüyordu. Emin olmamakla beraber 1,5A 12V adaptör kullanıypr olması lazım. Elinde varsa deneyebilirsin. 2A ile de çalışıyor denemek için kullanabilirsin fakat çalışırsa ve sorun adaptördeyse mutlaka eski adaptörün üzerinde yazan değerlerde bir adaptör kullan.

Ayrıca adaptörde sorun olmayıp, adaptör girişinde de bir sorun olabilir. Bu seçeneği de göz ardı etme.Hard disk kutusunu açıp, yeni bir harici hard disk kutusu ile kullanmayı deneyebilirsin bu durumda.
  • presto  (29.10.17 00:47:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.