[]

başka bir ülkedeyken başka bir ülke için vize almak?

almanya'dayım ve aralık başında bilimsel bir toplantı için işveç'e gitmem gerekiyor. vize başvurusunu burdan yapabiliyor muyum yoksa türkiye'ye mi gitmem gerekiyor? bir de son zamanlarda vize sorunu çıkaran ülkeler arasında isveç var mıydı?




 
Schengen vizesine anca ikametiniz olan ulkeden basvurabilirsiniz.

Almanyada turistik olarak bulunuyorsaniz trden basvurmaniz lazim. Orada oturma izniniz varsa zaten vizeye ihtiyaciniz yok.
  • kuehles blondes  (27.10.17 18:38:01) 
Ben Yunanistan vizesi için aynı soruyu Yunanistan konsolosluğuna sormuştum Avustralya'dan başvurmak için, Avustralya'daki Yunanistan konsolosluğundan başvuru yapabileceğimi fakat detaylı bilgiyi oradaki Yunanistan konsolosluğuna mail atarak alabileceğimi söylemişlerdi. İsterseniz Almanya'daki İsveç konsolosluğuna bir mail atın.


  • unionall  (27.10.17 18:44:23) 
Almanyadasınız
Eğer schengeniniz varsa gidebilirsiniz.
Schengen yok da d tipi ise oturum izninizi aldıysanız yine sorunsuzca gidebilirsiniz.
  • but that was just a dream  (27.10.17 18:58:26) 
D tipi vizem var 10 aylık, buraya gelince ausländeramt diye bi yere gidip kayıt yaptırdık ama oturum izni almış mı olduk onu bilmiyorum:) pasaportumda hala almanyada geçerli d tipi vize dışında bir şey yok, kayıt yaptırdığım yerden de "amtliche meldebestätigung für die anmeldung" başlıklı bir yazı dışında bir şey vermediler. buradaki adresim falan var. oturum izni midir bu?


  • mezzosprite  (27.10.17 19:20:44) 
Almanya'dan ne tür vizeniz olursa olsun o vizeyle İsveç'e geçebilirsiniz, sorun olmaz. Vizeyi bile kontrol etmezler almanyadan uçağa binerken %90.


  • noluyo yaa  (27.10.17 19:32:05) 
Peki kontrol ederlerse sorun çıkarırlar mı?


  • mezzosprite  (27.10.17 20:26:08) 
Bir kart vermeleri lazımdı oturum izni olarak ya da padaporta yapıştırırlar. Sorun çıkarma hakları vsr ama büyük ihtimal bir şey olmaz. Yine de risk risktir. Yabancılar polisiyle bir görüşün hallolur.


  • but that was just a dream  (27.10.17 20:52:30) 
Yurtiçi uçuş gibi bineceksiniz zaten, sınır kapisiyla karşılaşmayacaksınız.


  • fever  (27.10.17 21:30:34) 
german federal foreign office'e gönderdiğim maile gelen cevap, belki birilerine lazım olur:

Holders of

- a Schengen visa (text on the visa reads "valid for Schengen states")

- a residence permit of a member state or

- a national visa (D-visa)

can stay in the entire Schengen area for up to 90 days in any period of 180
days. The Schengen area consists of the following countries:

Germany, Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France,
Greece, Hungary, Iceland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg,
Malta, the Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain,
Sweden and Switzerland.
  • mezzosprite  (18.11.17 23:58:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.