[]

kutsalını seven üstümüze çözüm atsın

sinirden elim ayağım titrediği için konuyu tam toparlayamayabilirim.

2 aralığa nikah için gün aldık. bilen bilir, anlaşmalı fotoğrafçı tutulmazsa profesyonel makinayla fotoğraf çekimi ve video kaydı yasak. yahu benim abimin, yakınlarımın fotoğraf çekebilmesi için ben bu mafyaya 900 tl vermek zorunda mıyım? yok mudur bunun bi çözümü?

düğün vs hem şuan imkanımız yok, olsa dahi ASLA istemiyoruz. kendi çapımızda evlendirme dairesinin kokteyl salonunda bir şeyler yapalım dedik. burda da gene anlaşmalı oldukları firma haricinde kendi organizasyonumuzu yapamıyoruz arkadaş. ne boktan iştir bu ya. ben o parayı harcamak o ikramlardan vermek zorunda mıyım? 100 kişi 1500 tl ulan. 600 kişi gelecek ortalama belki 700 kişi. ben masraftan kaçmak ve sade ve şık bir ortam oluşturmak için gene 10bin tl mi gözden çıkarmak zorundayım???

bistro masa kiralamaya baktım ortalama 1800 tlye herkese yetecek kadar masa kiralayabiliyorum. ikramı da kendimiz halletsek her şey dahil 3bine birkaç saatlik sade ve şık bir organizasyonla günü kapatabiliyorum. ama ona da izin yok.

yapmayıncılar gelmesin hiç gözünüzü seveyim, bize kalsa kot tişörtle evlenecekken aileler maddi durumları olmamasına rağmen ısrarla en azından bir ikram yapmak istiyorlar. mavili kırmızılı ışıklı, pembeli yaldızlı sandalyeli düğün salonları bile en aşağı 5-6 bin. hayır düğün de istemiyoruz kimse absürt şarkılarla göbek atsın halay çeksin istemiyoruz. tonla müzisyen arkadaşımız var. sade bi kokteyl yapabilsek kendileri müziklerini de yapacaklar bi köşede alçak volümle. ben o gün iğrenç yöresel müzikler yerine sevdiğim caz, soft parçaları arkadaşlarım çalsın, insanlar sohbet ederken arkadan hafif hafif fon müziği olarak gelsin istiyorum ya. iğrenç, bayağı bi konsept olmadan mümkün olduğunca en ucuza kapatmaya çalışıyorum şu lanet günü ama yok arkadaş bu sefer de devlet engel koyuyor.

ikramların bi kısmı evde hazırlanır, 2-3 de üni öğrencisi bulunur paraya ihtiyacı olan. 2-max 3 saat ikramları tazeler, boşları çöpleri toplarlar 100 tl ücret veririz diye plan bile yaptık o kadar.

2 sorum var;

1. 600-700 kişilik kiralayabileceğimiz boş bir salon da mı yok? masaları vb kendimiz getirtip kurabileceğimiz? ben şahsen bulamadım öyle bir yer. lokalasyon istanbul hatta mümkünse bakırköy civarı bir yer olursa efsane olur.

2ya.si de ben bu mafyalaşmayı şikayet edemiyor muyum ya? gidebileceğim herhangi bir yüksek mahkeme falan yok mu? işin ucunu bırakmam neyse uğraşırım acayip gıcık oldum çünkü. kokteyl salonu için illa ücret alınacaksa saatlik kiralama ücreti alınsın cüzi bir miktar. fotoğrafçı mevzusunun hiçbir mantıklı yanı yok ama gözümde. arkadaş ben video çekimi zart zurt istemiyorum ki zaten. açıp bir kere dahi bakmam da o videolara fotoğraflara. alt tarafı iki evet diyecez bi daha açıp neden o videoyu izleyeyim. çektikleri fotoğraflar da genelde bok gibi oluyor benim istediğim şekilde fotoğraf çekebilecek yakınlarım varken ben neden bu mafyavari adamlara istemediğim bir şey için yüzlerce tl bayılmalıyım? vatandaş olarak bize böyle bir zorbalığı nasıl pabiliyorlar bunun nasıl yaptırımı olamaz? fotoğraf konusunda mevzu inanın para değil prensip olarak öyle bir şeye para vermek istemiyorum ya istemiyorum. gelinliği 1800 tlye diktiriyorum ben ya fotoğrafa 900 tl vermek zorunda kalırsak oturur ağlarım ben orda. takı merasimini inadına nikah salonunun dışında hatta sokakta yapardım amk inadım inat vermem o parayı da aralık günü insanları soğukta da bekletemiyorsun. alın şu 200-300 tlyi siktirin gidin fotonuzu da videonuzu da istemiyorum bize bulaşmayın yeter desem yırtamaz mıyım acaba?

biri mantıklı bir çözüm sunsun bana nolur ya. nikahı bile sırf takı gelsin diye eh yapalım dedik ama aileleri düğün&kına&ikram yapmamaya ikna edemedik. yok mu bu işi hem ucuza hem de şık bir şekilde kapatmanın yolu :( düğün istemeyen kadınları o kadar göklere çıkartan gardaşlarım, bacılarım. varsa bildiğiniz boş bir salon, alan, ne zıkkımsa artık. atın üstümüze kurtulalım şu stresten ailelerin de bi şekil gönlü olsun hem de o günü iğrenç hatırlamayalım o eziyeti çekmeyelim.

 
Biz fotografci isini soyle halletmistik. Pro cekim istemiyoruz demistik. Makinanin girmesinin yasak oldugunu soylemislerdi ama fotocu sanki arkadasimizmis gibi mekana girip cekim yapmisti. Kimse bir sey demedi.


  • nax  (27.10.17 13:52:41) 
@nax biz dışardan fotoğrafçı da istemiyoruz zaten ama. bir iki yakınımız pro makinayla üç bel foto çeksin istiyoruz


  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (27.10.17 13:56:45) 
ben anlamadım. devletin nikah sarayında mı fotoğraf çektirmiyorlar? orası devlet kurumu değil mi? kafasına göre hareket ediyorlar mı? en kötü iphone'la falan çekin. zaten profesyonel kameralar kadar iyi çeker. bir bok da diyemezler.


  • black mamba  (27.10.17 14:10:59) 
Alinma ama yahudiyi kiskandiracak adammissin:)kurnaz guzel yazmis.o fotograf salon isleri ihale edildigi icin bu tip tarifeler cikiyor onune.kac kere evleniyor adam oksursun parayi mantigi var.kis olmazsa sahitleri alir gider imzayi atar bi bahcede falan dedigini hallederdin ama kisin gobeginde mecbur kapali salon bulacaksin,bosunu bulsan komurlukte nikah yapti olursun.kurnaz in dedigi gibi kavga etmeden anlasma yolunu secin


  • duptıs  (27.10.17 14:36:07) 
Sanki burada kurnaz in cevabi vardi


  • duptıs  (27.10.17 14:37:15) 
sozlukteki basliginda da bu fotografci teroru bolca yazildi cizildi ama cozum yok ortada.

size onerim, genisce bir cafe kiralayin. orayi istediginiz sekilde ve butcede dugune hazir hale getirin.

onun disinda "dugun yapmak" amaciyla var olan tum kurum ve kuruluslar sizi dudukleyeceklerdir. (foto, ikramlar, masa susu, muzik zart zurt)
  • brkylmz  (27.10.17 15:29:55) 
nikah dairesine fotoğraf makinesi sokamamak başlığında bolca yazmıştı millet, kadıköy 'de bizim de başımıza gelip ufaktan tehdit de edildik.
eksisozluk.com

mekan için bir öneride bulunamayacağım, düğün olunca her şey 3 katına çıkıyor.Yine en uygunu belediyenin ayırdığı salonda kokteyl fln yapmak.
  • demoniclewinsky  (27.10.17 16:21:10) 
@black mamba, evet bizim hizmetimizi kiralamazsanız profesyonel makinayla çekim yapmanız yasak dediler. iphonela çekeriz de 600 700 kişilik bi nikahta iphone ın hafızası ne kadar dayanacak :/ birkaç video, bayağı da foto gider. bi de şimdi takı merasiminde video lazım kim ne taktı bakmak için kajsdklasjfl sonradan düğüne gidildiğinde ona aynı takıyı geri götürme muhabbeti sebebiyle.

@duptıs, valla inan yeri geldiğinde çok lüks ve savurgan da takılıyorum. eşya mevzusunda acımam kaliteli alırım mesela. ama gereksiz mevzularda cimrilikten ziyade prensiplerim ve mantığım devreye giriyor.

@brkylmz evet düdüklenmedik bi kulak arkamız kaldı. bana koyan devletin kurumunun bana bunu dayatması.

@demoniclewinsky aynı tavırı takılalım o zaman bakalım ne olacak. onlar 10 kişiyse biz de 600 kişi olacaz
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (27.10.17 17:14:17 ~ 17:16:06) 
bimer e yazın bence illaki çözüm bulunur diye düşünüyorum


  • bizansa karsi memleket takimi  (27.10.17 17:14:39) 
sarı basın kartı olan bir fotoğrafçı girip istediği fotoğrafı çekebilir.


  • karlmarx  (28.10.17 00:48:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.