[]

Özel Hastanelerin Acillerinin Para Alması

Merhaba,

Dün gece bir anda tüm vücudu saran alerjik döküntü ile sözde SGK anlaşması olan İstanbul (ya da Şişli- karıştırıyoum ikisini) Florance Nightengale'in aciline başvurduk. Acil hekimi damardan antihistaminik verdi, yarım saat gözlemde tuttu, sonrasında reçete yazıp eve gönderdi. Bu işlemler için çıkışta bizden 200 TL aldılar. Acil dedik, SGK dedik ama veznedeki bize SGK olmasaydı sadece muayene bile 350 TL dedi.

Acil girişlerden hastaneler ücret almıyordu, bu düzenleme değişti mi? Bir yerden kazıklandık mı biz, noldu acaba? Şu saatten sonra yapabileceğimiz bir şey var mı?

 
www.hurriyet.com.tr

Burada uzun uzun anlatmış.

Ayaktan başvuran, genel durumu itibariyle stabil olan ve ayaktan tedavisi sağlanabilecek basit sağlık sorunları bulunan hastalar, “yeşil alan hastası” olarak değerlendiriliyor. Bu kapsama,
* Yüksek risk taşımayan ve hafif derecedeki her türlü ağrı
* Aktif yakınması olmayan düşük riskli hastalık öyküsü
* Genel durumu ve hayati bulguları stabil olan hastada her türlü basit belirti
* Basit yaralar-küçük sıyrıklar, dikiş gerektirmeyen basit kesiler
* Kronik belirtileri olan ve genel durumu iyi olan davranışsal ve psikolojik bozukluklar giriyor.
Bu düzenlemeler sonrasında uygulama da, şu şekildeki şekillendi:
Acildeki ilk muayene, acil kapsamında değerlendiriliyor, ancak sonrasında doktor yeşil alan tespiti yaparsa, ücretli bölüme geçiliyor. Bunun için hastaya, geri kalan işlemlerin ücrete tabii olduğuna dair bilgilendirme ve gerekli yazılı belgenin imzalatılması gerekiyor.

Şöyle bir kısım var. Her türlü bildirilmesi gerekiyor yani. Siktiri çekip çıkacaksın aslında böyle durumlarda.
  • i was made for you  (27.10.17 12:16:49) 
Bende bir hastanede %200 e kadar ücret alınabilir diye bir yazı görmüştüm duvarında.


  • gozu acik sevisen yahudi  (27.10.17 12:18:36) 
Faturanla beraber sgk ya git sor.haksiz bir durum varsa parani iade ederler.


  • duptıs  (27.10.17 12:19:01) 
Buun ozel hastaneler yuzde 200 tabelasi olur zaten.

Hujuki boyutu vardir ama acil bi durum olmadigi surece senden para almalari normal. Cunku para almasalar herkes 6 dan sonra ozele gider.
  • brad pitt  (27.10.17 13:08:52) 
hayati tehliken olan bir durum içermediğinden alıyorlar


  • oscar  (27.10.17 13:12:53) 
hemen yakında okmeydanı hastanesi vardı ona gitseydiniz keşke, sözde sgk demişsiniz sgk anlaşması olması demek acilin ya da diğer bölümerin ücretsiz olacağı anlamına gelmiyor. bölümlerdede sgk anlaşması olsa dahi fark ücreti alınıyor hastanelerde


  • eja  (27.10.17 13:34:10) 
www.sorularlasgk.com

Seni yeşil alan müdahalesine dahil etmişler. Büyük ihtimal o yüzden gerçek acil gibi değerlendirilmemiş
  • kanaray  (27.10.17 13:43:05) 
Bir anda başlayan ve endeni belli olmayan yoğun kabarıklıklar kalbi&ciğerleri bile etkileyip hayati risk yaratabilir diye biliyorum?


  • vejeteryanvampir  (27.10.17 14:07:17) 
bu işin maalesef net çizgileri yok. bu konuyla ilgili yasal düzenlemeler de tartışmaya açık, muallakta kalan konular olduğu için ister acil ister ayaktan ister de yatarak tedavi olsun özel hastaneler mutlaka alması gerekenden/alabileceği üst limitten fazla ücret geçiriyor hastaya. böyle şüpheli olduğunu düşündüğünüz bir ücret olduğunda (hatta hepsinde isteyin garanti olsun) detaylı fatura isteyin. bazen fatura der demez direkt istedikleri ücret düşüyor/kalkıyor zaten. işte efendim fatura veremiyoruz şöyle de böyle de diye kıvırıyorlar zaman zaman. faturayı verin parayı alın yoksa 5 kuruş ödemem diyerek diretin. sonra fatura ile sgk'ya başvurun. onlar değerlendirip geri dönüyorlar. bu şekilde 2 defa ayaktan poliklinik muayenesi için alınan ücrette geri ödeme aldım. 1 defa da doktora söylemiştim daha hastaneden çıkmadan, senin o ücreti ödemen gerekmiyor ki diye kendisi sekreteri aradı iade ettiler.


  • nrmnm  (27.10.17 14:28:15 ~ 14:30:17) 
hastanenin biriyle pazarlık bile yaptım ben, 120 liraydı, yanımda sadece 95 lira vardı. eşim gelsin deyince tamam o da olur dedi kız bana.


  • for day to break  (27.10.17 14:32:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.